Vācijas biznesa organizācijas brīdina par haotiska "Breksita" radītām sekām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas vadošās biznesa organizācijas trešdien brīdināja, ka haotiska Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) jeb tā dēvētais "Breksits" radītu ievērojamus traucējumus tirdzniecībai.

"Haotiska "Breksita" iespējamība ir bīstami tuvu," norāda Vācijas Rūpniecības federācijas (BDI) vadītājs Joahims Langs, brīdinot, ka šāda scenārija gadījumā ietekmēta tiktu preču un pakalpojumu apmaiņa Vācijas un Lielbritānijas starpā 175 miljardu eiro apmērā.

"Par galveno prioritāti jānosaka izvairīšanās no bezvienošanās "Breksita"," uzsver Langs.

Tikmēr Vācijas Rūpniecības un tirdzniecības kameru apvienības (DIHK) vadītājs Martins Vanslēbens uzskata, ka uzņēmumi nespēs pienācīgi sagatavoties šim haosam.

Vanslēbens skaidro, ka "Breksits" smagi skars autoražošanas nozari, kurai ir tirdzniecības tīkli visā kontinentā.

"Ja viņiem vairs nav tādu pašu noteikumu kā Eiropai, ja viņiem jāmaksā tarifi, tad ir aizvien nereālāk vai vairs nav ekonomiski saprātīgi šādā valstī ražot automobiļus visai Eiropai," saka Vanslēbens.

Savukārt Vācijas Autoražotāju asociācijas (VDA) prezidents Bernhards Matess brīdina, ka bez saskaņotiem un realizējamiem ekonomiskās apmaiņas risinājumiem tiek apdraudētas darbavietas autoražošanas nozarē, jo sevišķi Lielbritānijas pusē.

Kā ziņots, balsojumā Lielbritānijas parlamentā otrdienas vakarā premjerministres Terēzas Mejas panāktā vienošanās par izstāšanās nosacījumiem no ES tika noraidīta ar 230 balsu pārsvaru. Tik smagu sakāvi līdz šim nav piedzīvojusi neviena valdība visā Lielbritānijas vēsturē.

Lielbritānijai no ES jāizstājas 29. martā. Bez vienošanās par izstāšanās nosacījumiem ES noteikumi pārstās attiekties uz Lielbritāniju vienas nakts laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu