Ārzemnieks ar "burvju triku" izkrāpj naudu no tirdzniecības vietām Latvijā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Retro limuzīns pie t/c "Šokolāde" Siguldā.
Retro limuzīns pie t/c "Šokolāde" Siguldā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas tirdzniecības vietās parādījies kāds krāpnieks, kas aiz pieklājīga ārzemnieka maskas, maina un zog naudu, vēsta raidījums Bez Tabu.

Ar raidījuma starpniecību citus veikalniekus brīdina pārdevēja Marita, kura strādā sieviešu apakšveļas veikalā tirdzniecības centrā Šokolāde Siguldā.

Kad veikalā nebija neviena cita apmeklētāja, ienāca no skata glīts un pieklājīgs vīrietis, kurš noskatījis lētāko preci – sieviešu zeķubikses, stāsta pārdevēja Marita.

Pārdevēja stāsta, ka vīrietis runājis vācu valodā, norēķinoties pasniedzis 100 eiro banknoti. Pasniedzis naudu pārdevējai un saņēmis atlikumu, vīrietis pārdomājis un lūdzis banknoti atpakaļ, sakot, ka vēlas maksāt ar sīkāku valūtu. Tikai vēlāk Marita sapratusi, ka pret pašas gribu iesaistīta krāpnieciskā burvju trika demonstrējumā.

"Viņš izvilka maku. Tur bija pilns ar naudu. Izbira kā kārtis. Tad viņš maisīja, lūdza, lai samaina 50 eiro gabalā. Es viņam samainīju. Tad viņš atkal lūdza atpakaļ to simtnieku. Nodomāju – ārzemnieks, mazums kādas dīvainības. Es atkal samainīju. Viņš bija priecīgs, es arī priecīga.

Ejot ārā no veikala, atvadījās līdz pašām durvīm. Beigās sapratu, ka kaut kas nav riktīgi," stāsta piekrāptā pārdevēja. Pārskaitot kases saturu, konstatējusi 50 eiro iztrūkumu.

Internetā publicēti daudzi video, kuros figurē krāpnieki ārzemēs. Viņi izmanto dažādas metodes, lai zagtu, mainot naudu. Marita, visdrīzāk, bijusi upuris metodei, izmantojot lielas nominālvērtības banknoti. 

Policijai ziņots par krāpnieka uzdarbošanos arī kādā Valmieras veikalā, tomēr palīgā saucienu policija neuzklausīja, secinot, ka pārdevēja pati bijusi neuzmanīga. Arī kādu pārdevēju lielveikalā Cēsu klēts apmānījuši zagļa veiklie pirksti.

Valsts policijas pārstāvji no dažādiem Latvijas reģioniem informē raidījumu, ka, lai gan internetā iedzīvotāji ziņo par daudziem likumpārkāpumiem, oficiālo sūdzību skaits esot salīdzinoši neliels.

Cēsu iecirkņa priekšnieks Aldis Pāže aicina ziņot par katru likumpārkāpumu, kas pavērs lielākas iespējas pārbaudīt vairāk novērošanas kameras ierakstu un saskatīt likumpārkāpēju. Tāpat esot iespējams vairākas epizodes apvienot vienā kriminālprocesā, ja secina, ka pārkāpumos ir kopsakarības.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu