Spānijas prokuratūra atjauno lietu par orgānu tirdzniecību Abidala aknu transplantācijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spānijas prokuratūra atjaunojusi lietu par iespējamu orgānu tirdzniecību, no kuras labumu guvis kādreizējais "Barcelona" aizsargs un tagadējais sporta direktors Ēriks Abidals.

Abidals 2011.gadā bija spiests pārtraukt karjeru, jo viņam aknās tika atklāts audzējs. Smagā slimība krasi mainīja futbolista dzīvi, un viņam tika veikta aknu transplantācija.

Kā ziņo AFP, Spānijas varasiestādēm ir aizdomas par to, ka transplantācijā izmantotas aknas, kas iegūtas orgānu tirdzniecības rezultātā. Lieta atjaunota, jo parādījušies ieraksti, kuros bijušais "Barcelona" prezidents Sandro Roseljs atklāj, ka klubs nelegāli nopircis aknu savam bijušajam futbolistam.

Tikmēr pats Abidals apgalvo, ka donors bija viņa brālēns Žerārs Armāns, kurš par to neesot saņēmis ne centa. Prokuratūra uzdevusi Armānam iziet pārbaudes, lai pierādītu, ka viņš bijis donors.

"Barcelona" komandā Abidals pavadīja sešus gadus. Savā beidzamajā sezonā ar "Barcelona" viņš piedalījās tikai piecās spēlēs, lai gan pēc tam vēl 18 mēnešus nospēlēja "Monaco" un Pirejas "Olympiakos" klubos, pēc tam beidzot karjeru.

Abidals tiek uzskatīts par "Barcelona" ikonu, jo jau pēc smagajām veselības problēmām spēlēja 2011.gada UEFA Čempionu līgas finālā. Savukārt aizpērn viņš kļuva par kluba vēstnesi pasaulē.

Abidals savulaik Francijas izlases sastāvā aizvadīja 67 spēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu