Nesaskaņu risināšana boksa ringā. Pirms 10 gadiem un tagad (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash/publicitātes foto

Duelis, lai aizstāvētu savu vai sirdsdāmas godu, ir visai izplatīta parādība Rietumu pasaules vēsturē, taču šādas cīņas norisinājušās arī nesenākā pagātnē, tiesa, šaujamieročus nomainot pret dūrēm. Par spīti pamatotai skepsei, attiecību skaidrošana ar dūru palīdzību kļūst par arvien biežāku parādību.  

Tuvojoties "gadsimta cīņai" starp mūziķi Andri Kiviču un "viltus ziņu tēvu" Niku Endziņu atskatāmies uz skaļākajām reizēm Latvijas vēsturē, kurās slavenības izvēlējušās savu godu aizstāvēt ar dūru palīdzību.

Foto: Publicātes foto

» Andris Kivičs salauzis pirkstu; slavenais boksa mačs tiek pārcelts

Šogad aprit desmit gadi kopš vienas no skaļākajām cīņām latviešu šovbiznesā.

Foto: Publicitātes foto

Toreiz boksa ringā spēkiem mērojās pašmāju reperi Ozols (Ģirts Rozentāls) un Gacho (Gatis Irbe).

Mūziķi ringā risināja ieilgušas domstrapības, gadu nopietni gatavojoties cīņai boksa ringā Skonto Hallē.

Toreiz sagatavotības ziņā pārāks izrādījās Gacho, kuram tiesneši pēc trim divu minūšu gariem raundiem piešķīra uzvarētāja titulu. Par cīņu abi mūziķi saņēma 250 latus.

Pēc gada abi mūziķi ringā stājās otrreiz. Šoreiz dūru vicināšana Sapņu fabrikā, biedrības "Dūru Brāļu Ordenis" organizētajā muzikālajā cīņas mākslas šovā "Revenge Time 2010" ("Atriebes laiks 2010"). Arī toreiz uzvaru guva Gacho, par cīņu saņemot 2000 latus, kurus viņš izmantojis studiju apmaksāšanai Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā.

Foto: Reperis Ozols un Gacho boksa cīņā "Revenge Time 2010"

Sava vai dāmas goda aizstāvēšana "aci pret aci" nav sveša arī Andrim Kivičam - 2005. gadā viņš tā brīža dzīvesbiedres kailfoto dēļ domstarpības ar dūru palīdzību risināja ar pašmāju žurnālistu un producentu Juri Milleru. Toreiz gan cīņa bija neregulēta, un par to uzsākts kriminālprocess.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu