"Pelicans" galvenais treneris: Bertāns vēl paspēs sevi apliecināt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņūorleānas "Pelicans" galvenais treneris Elvins Džentrijs atzinis, ka Dairim Bertānam vēl būs pietiekami daudz laika, lai apliecinātu sevi "Pelicans" sastāvā. 

Aizvadītajā naktī debiju NBA piedzīvoja Dairis Bertāns. Pirmā spēle latvietim sanāca viesos mačā pret Atlantas "Hawks", kurā "Pelicans" piedzīvoja zaudējumu ar 116:128. 

"Es gan to neuztveru kā kaut kādu pārbaudījumu," kluba mājas lapā citēts Elvins Džentrijs. "Gribēju viņu iesaistīt spēlē kādas piecas sešas minūtes, lai viņš varētu aklimatizēties. Viņš nepiedalījās treniņos; Bertāns iesaistījās spēlē, kurā viņam nebija daudz priekšzināšanu, kā strādā mūsu komanda. Vēl priekšā būs pietiekami daudz laika, lai varētu viņam palīdzēt spēlēs un situācijās, kurās izmantot savu metienu."

Bertāns šajā mačā laukumā iesaistījās no rezervistu soliņa un nospēlēja sešas minūtes. Latvietis pie punktiem netika, jo garām aizmeta vienīgo metienu, kas bija divu punktu vērtē, veica vienu rezultatīvu piespēli un nopelnīja vienu piezīmi.

Arī atzinīgus vārdus par latviešu basketbolistu izteica viens no komandas līderiem Elfrīds Peitons.

"Ir grūti iekļauties komandas spēlē, ja neesi piedalījies treniņos," par Bertānu sacīja Elfrīds Peitons, kurš cīņā ar Atlantas "Hawks" izcēlās ar "triple-double". "Viņam vēl būs iespējas. Ņemot vērā, ka nezināja aizsardzības un uzbrukuma sistēmas, Bertāns izskatījās solīdi. Viņš darbojās labi. Situācija nav vienkārša, bet viņam ir gaiša galva un mēs viņu iedrošinām."

"Pelicans" ar 30 uzvarām 69 spēlēs NBA Rietumu konferencē ieņem 12.vietu un vairs reāli necīnās par vietu izslēgšanas turnīrā. Savukārt "Hawks" ar 23 panākumiem 68 mačos ir 12.pozīcijā Austrumos. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu