Policisti reidā nedēļas nogalē pieķērusi 57 dzērājšoferus (2)

Video
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Alkometrs; ilustratīvs foto.
Alkometrs; ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens / LETA

Pagājušajā nedēļas nogalē, policijai veicot pastiprinātu satiksmes uzraudzību, pieķērusi 57 dzērājšoferus, kā arī vienu autovadītāju, kurš, iespējams, vadījis savu spēkratu narkotisko vielu iespaidā, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Piektdien likumsargi kopumā konstatējuši 12 dzērājšoferus, kā arī vienu personu, kura, iespējams, vadījusi transportlīdzekli narkotisko vielu reibumā.

Visvairāk, kopumā 29 autovadītāji, reibumā sēdušies pie savas transportlīdzekļa stūres sestdien, bet svētdien pieķerti 16 šādi šoferi.

Savukārt viena Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas ekipāža, brīvdienās patrulējot Latvijas teritorijā, sešu stundu laikā pieķērusi vien četrus dzērājšoferus.

Piemēram, Madonas novadā policijas uzmanību piesaistīja kāds autovadītājus, kurš brauca ar tālās gaismas lukturiem, tos savlaicīgi nepārslēdzot. Veicot pārbaudi, vīrieša izelpā konstatētas 1,82 promiles alkohola.

Automašīnas evakuācijas brīdī vīrietis no savas automašīnas izņēma tur palikušo viskija pudeli.

Savukārt svētdien uz autoceļa Tīnūži-Koknese pamanīts kāds autovadītājs, kurš aizdomīgi manevrēja pa ceļa braucamo daļu.

Apturot automašīnu, tās šoferis uzreiz atzinās, ka ir lietojis alkoholu, kā arī brauc bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, jo tās ir atņemtas.

1974. gadā dzimušais vīrietis braucis 1,6 promiļu reibumā. Autovadītājs atklājis policistiem, ka pirms pāris gadiem viņš reibumā bija izraisījis ceļu satiksmes negadījumu ar smagām sekām. Viņš sodu izcietis, bet toreiz zaudētās tiesības tā arī netika atgūtas.

Turklāt pirms 13 mēnešiem šis autovadītājs jau pieķerts, braucot bez tiesībām.

Par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā draud naudas sods, tiesību atņemšana uz konkrētu laiku, kā arī administratīvais arests, savukārt transportlīdzekļa vadīšana reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām ir krimināli sodāma.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu