Pusaudža provokācija pāraug kautiņā skolas autobusā (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ceļa zīme - ''Autobusa un trolejbusa pietura''. Ilustratīvs attēls.
Ceļa zīme - ''Autobusa un trolejbusa pietura''. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pāles pamatskolas skolēnu autobusā izcēlās kautiņš starp kādu jauno māmiņu un 12 gadus vecu zēnu. Puiša klasesbiedra uzņemtajos videokadros, redzams, kā sieviete, turot rokās mazu bērniņu, ar brīvo roku cenšas iesist skolniekam, vēsta raidījums "Degpunktā"

Vietējie iedzīvotāji konfliktu redz divējādi - visticamāk, ka jaunā māmiņa neuzbruktu svešam puikam bez iemesla un pusaudzis šādu reakciju, tā teikt, izpelnījās.

Savukārt cits viedoklis pastāv par to, ka vardarbība nekad nevar būt konflikta atrisinājums. Diemžēl, ne Pāles pamatskolas direktore, ne pagasta pārvalde notikušo nevēlas komentēt un visai negatīvi attiecas pret sarunām par incidentu.

Zēna māte savukārt uzskata, ka vardarbība pret nepilngadīgo nav pieļaujama nekādos apstākļos, un notikušajā vaino sievieti, kura iekāpa autobusā.

Sieviete stāsta, ka viņas dēls tikšot sūtīts pie skolas psihologa, lai pārrunātu notikušo.

Tikmēr uz jautājumu - kā sievietei, kas iekāpa autobusā, bija jārīkojas nepatīkamajā situācijā, ir grūti atbildēt.

Psihoterapijas speciālists uzsver, ka uz šo situāciju bija jāreaģē arī autobusa vadītājam vai audzinātājai, kas atradās autobusā.

Bērni ir jāmāca, un, ja to nespēj māte, tad talkā jānāk arī citiem pieaugušajiem, kas redzēja, ka pusaudzis pārkāpj cieņas robežas.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu