"Viņi bija kolosāli cilvēki..." Iļģenes kaimiņi sēro par uzdzīves dēļ nogalinātajiem Gunāra Astras radiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vieta Vandzenes pagastā, kurā notika nežēlīgā divu sirmgalvju slepkavība
Foto: Vieta Vandzenes pagastā, kurā notika nežēlīgā divu sirmgalvju slepkavība Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Foršākie cilvēki, kas bija. Viņi bija kolosāli cilvēki..." tā par nogalinātājiem Hariju Astru un viņa sievu LNT raidījuma "Degpunktā" žurnālistiem sacījusi kāda vietējā iedzīvotāja. Savukārt portāla "Tvnet" aptaujātie vietējie iedzīvotāji atklājuši, ka viens no aizdomās turamajiem, iespējams, iepriekš senioriem draudējis.

Šis vīrietis palīdzējis saimniecībā blakus dzīvojošai sirmgalvei – Martas māsai.

Aizdomās par sirmgalvju - 1925. gadā dzimuša vīrieša un 1936. gadā dzimušas sievietes - dubultslepkavību Talsu novadā 23. marta naktī apcietinātie vīrieši agrāk sodīti un nonākuši policijas redzeslokā.

Foto: Vieta Vandzenes pagastā, kurā notika nežēlīgā dubultslepkavība

Abiem aizdomās turētajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, lai skaidrotu precīzus notikušā apstākļus.

» Pietrūka nauda alkoholam. Talsu novadā aiztur divus vīriešus par senioru dubultslepkavību

Piektdienas, 22. marta, pašā vakarā, ap pulksten 22, Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirknī saņemts izsaukums uz kādu spēļu zāli Talsu novadā, kur bija izcēlušās nekārtības – VP ziņoja par kādu personu, kura izklaides vietā veic huligāniskas darbības.

Ierodoties notikuma vietā, Valsts policija aizturēja 1962. gadā dzimušu vīrieti stiprā alkohola reibumā un viņu nogādāja policijas iecirknī. Personu ievietojot īslaicīgās aizturēšanas telpā, likumsargi pamanīja uz aizturētā vīrieša apģērba asins traipus.

» Talsu dubultslepkavībā aizturētie vīrieši iepriekš jau nonākuši policijas redzeslokā

Vīrietis pastāstīja, ka ir piedalījies slepkavībā kādā privātmājā Talsu novadā.

Reaģējot uz informāciju, VP Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa amatpersonas nekavējoties izbrauca uz vīrieša norādīto adresi un tajā konstatēja divu personu mirstīgās atliekas – 1925. gadā dzimuša vīrieša un 1936. gadā dzimušas sievietes ķermeņus ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Vienlaikus, turpinot iepriekš aizturētā vīrieša pratināšanu, tika noskaidrota otra iesaistītā persona – kāds 1991. gadā dzimis vīrietis, kurš tika aizturēts tās pašas dienas naktī ap pulksten 1.20.

Turpinot skaidrot notikušā apstākļus, aizturētie vīrieši norādīja, ka abi piektdien kopīgi lietojuši alkoholiskos dzērienus, taču pēcāk pietrūkusi nauda, tāpēc abi devušies uz tuvumā esošo privātmāju nolūkā to iegūt.

Par notikušo ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 118. panta otrā punkta par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas personas.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un tās laikā tiks skaidroti precīzi notikušā apstākļi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu