Kaljulaida pēc tikšanās uzaicināja Putinu apmeklēt Igauniju (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida Foto: Paula Čurkste/LETA

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida ceturtdien, 18. aprīlī, pēc tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, Maskavā, paudusi vēlmi uzaicināt viņu apmeklēt Igauniju, kad nākamgad Tartu notiks kārtējais Pasaules somugru tautu kongress.

Kaljulaida stāsta, ka tikšanās laikā apspriesti jautājumi, kas skar Ukrainu un Gruziju, un viņa šai ziņā ieturējusi Eiropas Savienības (ES) nostāju.

Kaljulaida atzīst, ka:

Tikšanās bija ļoti laba. Mēs daudz runājām par sarežģītiem tematiem un īpaši grūtos brīžos izrādījām savstarpēju cieņu.

Pēc prezidentes teiktā, diskusijā par ekonomikas jautājumiem atzīts, ka arī sankciju režīma ietvaros ir jomas, kurās starp Igauniju un Krieviju iespējams attīstīt ekonomisko sadarbību.

Prezidenti pieskārušies arī jautājumiem, kas saistīti ar gāzesvadu "Nordstream 2", un Kaljulaida skaidrojusi Putinam Igaunijas nodomu atslēgties no Krievijas energosistēmas.

Skarts arī jautājums par Igaunijas un Krievijas robežlīgumu.

"Krievijas puse nevedināja uz diskusijām par sāpīgiem tematiem, piemēram, par valodas jautājumiem un diskrimināciju. Es pati viņiem izstāstīju, kāda pie mums ir situācija," stāstījusi Kaljulaida.

Pēc Igaunijas prezidentes sacītā, mierīgais sarunas tonis viņu neesot pārsteidzis.

"Es biju gatava, ka tikšanās būs racionāla," viņa paziņojusi, piebilstot, ka tā bijusi "absolūti parasta tikšanās".

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu