Indijā atklāj mistiskā sniega cilvēka pēdas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Indijas armijas publicētā fotogrāfija ar sniega cilvēka pēdām
Indijas armijas publicētā fotogrāfija ar sniega cilvēka pēdām Foto: AFP / Scanpix

Indijas armija apgalvo, ka ir atradusi sniega cilvēka pēdu nospiedumus. Sociālo tīklu lietotāji par to jau paspējuši radīt jokus un izrāda neticību savos sociālo mediju kontos, vēsta BBC. 

Armija sociālajā tīklā "Twitter" gandrīz sešiem miljoniem sekotājiem pirmdien, 30. aprīlī, paziņoja, ka ir atklājusi "noslēpumaina un mistiska" zvēra pēdas, ko sauc par "jetijs" jeb sniega cilvēku, Himalajos Makalu bāzes nometnē.

Līdz pat mūsdienām nav pierādījumu par to, ka "jetijs" jeb sniega cilvēks varētu pastāvēt, taču vairākās valstīs šī leģenda ir ļoti pievilcīga.

Kā vēsta raidorganizācija BBC, lai gan pēdu nospiedumi tika atklāti pirms divām nedēļām 9. aprīlī, armija šo atklājumu savā "Twitter" kontā publicējusi tikai pēc tam, kad viņi esot pārbaudījuši teorijas par šo "mistisko" zvēru.

Sociālo tīklu lietotāji, reaģējot uz fotogrāfiju, ir izteikušies, ka "tie ir meli", ka "šāds dzīvnieks nevar pastāvēt", savukārt armija izteikusies, ka pierādījumi ir nofotografēti un nodoti pētniekiem. 

Zvērs "jetijs" jeb sniega cilvēks ir leģendāra būtne, kas apdzīvo Himalaju virsotnes. Stāsti par cilvēkiem, kas it kā ir redzējuši milzīgās pēdas ir izplatīti tieši Indijā, Nepālā un Butānas daļā. 

2013. gadā britu zinātnieki secinaja, ka leģendārais Himalaju sniega cilvēks patiesībā varētu būt brūnā lāča suga.

Pēdējos gados ir bijuši vairāki mēģinājumi atrisināt sniega cilvēka noslēpumu. 2011. gadā veiktie DNS testi ar it kā sniega cilvēka atrastu pirkstu, atklāja, kas tas ir cilvēka kauls.

2013. gadā veiktās DNS analizēs matu paraugiem, ko veica Oksfordas universitātes ģenētikas profesors Braiens Saiks atklāja, ka mati atbilst senā polārlāča kažokam. Viņš nāca klajā ar izskaidrojumu, ka leģendārais dzīvnieks ir polārlāču un brūno lāču hibrīds. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu