"Es izskrēju ārā, kaimiņu mājai jumts jau bija sarkans, nokaitēts." Jūrmalā nodeg divas dzīvojamās mājas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Glābēji ar liesmām cīnījušies astoņas stundas, bet degošās ēkas tā arī nav izdevies saglābt. Viena no tām ir nodegusi pilnībā, bet no otras palicis vien pirmais stāvs, ziņo raidījums "Degpunktā".

Pirmdien, 17. jūnijā, ap pulksten 5 kādā ēkā Babītes ielā nograndis pamatīgs sprādziens un izcēlies plašs ugunsgrēks, kā rezultātā nodegušas divas mājas.

"Bija liels blīkšķis, un pamodāmies. Tas bija mums kā glābiņš. Es pirmais izskrēju ārā, kaimiņu mājai jumts jau bija sarkans, nokaitēts. Viņiem ir bleķa jumts. Uguns pārmetās uz mūsu pusi," stāsta ugunsgrēkā cietušās mājas saimnieks.

Sprādziena iemesls vēl nav zināms, taču kaimiņi spekulē, ka eksploziju varējis izraisīt gāzes balons vai kādi bojājumi automātiskajā apkures sistēmā. Abu māju iemītnieki pašu spēkiem paspējuši pamest mitekli un izsaukt ugunsdzēsējus.

Kad notikuma vietā ieradās ugunsdzēsēji, māju, kurā noticis sprādziens, jau plosījusi uguns. Liesmas apdraudējušās arī otru namu, jo būvēm ir kopīga siena.

Tā kā ugunsgrēks bija paaugstinātās bīstamības, dzēšanā glābēji piesaistījuši ievērojamu ekipāžu skaitu. Darbi noritējuši intensīvi. Neatkarīgi no glābēju centieniem otru māju tā arī nav izdevies nosargāt.

Dzēšanas darbus glābēji pabeiguši pirmdien ap pulksten 13. Postaža nodarījusi pamatīgu skādi. Ēku, kurā sākusies nelaime, liesmas iznīcinājušas pilnībā, bet kaimiņu mājai vesels palicis tikai pirmais stāvs. Telpas ir appludinātas, zem krāsmatām pazaudēta daļa svarīgu dokumentu un vērtīgu mantu.

Abu māju saimnieki paspējuši būves apdrošināt, un atliek cerēt, ka atlīdzības izmaksas process neievilksies ilgi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu