Reirs vēlas dzirdēt Nemiro skaidrojumu par "Latvenergo" padomes atlaišanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Finanšu ministrs Jānis Reirs.
Finanšu ministrs Jānis Reirs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirms secinājumu izdarīšanas vispirms būtu svarīgi dzirdēt ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) skaidrojums par lēmumu atlaist AS "Latvenergo" padomi, pauda finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Viņš norādīja, ka nav bijis lietas kursā par šādu soli, tāpēc uzskata, ka jautājums būtu jāskata nākamajā koalīcijas sadarbības padomes sēdē.

Reirs norādīja, ka pagaidām ir pārāk maz informācijas, lai Nemiro lēmumu atlaist "Latvenergo" padomi vērtētu.

Tikmēr ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) sociālajā tīklā "Twitter" atgādina kolēģiem un sabiedrībai, ka Latvija, iestājoties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (EOCD), apņēmās stiprināt profesionālu un politiski neitrālu valsts uzņēmumu pārvaldību, tostarp padomes.

Trešdien, 19. jūnijā, atlaista AS "Latvenergo" padome, apstiprina ekonomikas ministrs Nemiro.

"Latvenergo" ir valsts kapitālsabiedrība, kuras akciju turētāja ir Ekonomikas ministrija (EM). Akcionāra intereses pārstāv EM valsts sekretārs Ēriks Eglītis.

» Atlaistā "Latvenergo" padome gandarīta par paveikto uzņēmumā

Atlaistās padomes vietā iecelta pagaidu padome, kuras sastāvā ir ekonomikas ministra padomnieks Pāvels Rebenoks, ministra biroja vadītāja Inese Kublicka, Vēja enerģijas asociācijas valdes loceklis Kristaps Stepanovs, AS "Rigensis Bank" valdes loceklis Renārs Degro un Artūrs Šnoriņš.

Pēc ekonomikas ministra skaidrotā, Rebenoks "Latvenergo" pagaidu padomē iecelts, ņemot vērā viņa pieredzi korporatīvajā pārvaldībā, Stepanovs ir eksperts atjaunīgo energoresursu jomā ar zināšanām ekonomikā, Šnoriņš ir ekonomists ar zināšanām par eksportu, Degro ir labas zināšanas finansēs, bet Kublickai ir pieredze mārketingā, turklāt viņa nodrošinās tiešu saikni starp EM un "Latvenergo".

» "Šis ir politisks lēmums. Ralfs Nemiro īsteno savas politiskās intereses." Eksperts par atlaisto "Latvenergo padomi"

Nemiro uzsvēra, ka "Latvenergo" pagaidu padomē nav iecelti "savi cilvēki" un tiem nav interešu konflikta. Viņš piebilda, ka pagaidu padome ir uztverama kā "blīve" starp pastāvīgo padomi.

Nemiro pateicās līdzšinējai "Latvenergo" padomei, tomēr ministrs vēlētos, lai kompānijas padome darbotos aktīvāk un efektīvāk, kā arī straujāk risinātu jautājumu par elektroenerģijas sadales tarifa mazināšanu.

Ministrs atzina, ka šodien iecelta "Latvenergo" pagaidu padome, bet nākotnē uz šiem amatiem tiks izsludināts konkurss. Patlaban gan nav zināms, kad tas varētu notikt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu