Ukrainas nacionālā varone Nadija Savčenko bauda atpūtu Jūrmalciemā un raksta latviešu valodā (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Bijusī Ukrainas armijas pilote un nacionālā varone Nadija Savčenko, kas pērn tika apsūdzēta uzbrukuma parlamentam plānošanā un aprīlī atbrīvota no apcietinājuma, ieradusies atpūsties Latvijā. 

Par to viņa savus atbalstītājus informēja sociālajos tīklos, publiskojot vairākas fotogrāfijas un pat rakstot latviešu valodā. 

Pie fotogrāfijām, kurā viņa pozē pie Jūrmalciema zīmes un kopā ar kādu ģimeni, viņa publiskoja visai garu ierakstu gan ukraiņu, gan krievu, gan latviešu valodā par Latvijā aizvadīto laiku. Lai gan teksts latviešu valodā bija manāmi kļūdains un aizgūts no tiešsaistes tulkošanas rīka, Savčenko tik un tā bija centusies to padarīt saprotamu arī latviešiem. 

"Tā bija Latvijā.

Valsts, kurā cilvēki apzināti aizsargā savu dabu un ievēro likumus. Nešauj briežus, neapbūvē 300 metrus no piekrastes, nemēslo pludmalē, nebūvē ap mājām sētas un neslēdz ciet durvis. 

Savulaik tik sirsnīga, atvērta, viesmīlīga un dāsna bija Ukraina. Arī mums Ukrainā cilvēki neslēdza mājas, bet sen...

Latvija ir valsts, kurā Padomju Savienības iznīcinātā un represētā zeme no likumīga privāta īpašuma tika atdota viņu pēcnācējiem no senču puses. Ārzemnieki nevar pirkt zemi Latvijā, tāpēc latvieši augustu vērtē un aizsargā savu zemi un valsti.

Ukraiņiem vajadzētu padomāt par to, kāds varētu būt zemes tirgus Ukrainā, un aizstāvēt savas tiesības izlemt, vai pārdot savu zemi Ukrainas nacionālā referendumā!

Jūrmalciems, kas atrodas Baltijas jūras piekrastē, ir skaists, gleznains, mierīgas cilvēka dzīves un mežonīgas dabas elementu reģions. Galvenie nodarbinātības veidi ir zvejniecība un zemkopība. Lauksaimniecībā tiek attīstīta ne tikai agrārā nozare, bet arī lopkopība. Latviešus satrauc Eiropas Savienības zvejas kvotas un regulētie tirgi. Tas daudzus cilvēkus atstāj bez darba, un jaunieši meklē Rietumeiropas valstīs.

Es no sirds pateicos latviešu zemniekam Dainim Skrodim un viņa draudzīgajai ģimenei par viesmīlību viņu zemē," rakstīja Savčenko. 

Tāpat viņa publiskoja foto, kuros pozē smaragda krāsas kleitā Baltijas jūras krastā.

“Baltijas jūra vasarā atgādina Melno jūru ziemā. Auksts ūdens vairo spēku!” pie fotogrāfijām, kurās viņa redzama pludmalē, rakstīja bijusī Ukrainas deputāte.

Tāpat viņa iemūžināta arī video, kurā redzama peldamies tajā pašā kleitā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu