Miljardieris Epsteins cietumā iegādājies sieviešu biksītes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džefrijs Epsteins
Džefrijs Epsteins Foto: Reuters/ScanPix

Pedofilijā apsūdzētais Džefrijs Epsteins no cietuma veikala 2008. gadā iegādājies divus pārus maza izmēra sieviešu apakšbikšu, liecina cietuma dokumentos pieejamā informācija, vēsta medijs "NewYork Post".

Saskaņā ar cietuma žurnāliem notiesātais 2008. gadā nopirka divus pārus 36 izmēra sieviešu apakšveļu no Pālmbīčas apgabala cietuma veikala, kur viņš pavadīja laiku pēc vainas atzīšanas par nepilngadīgas personas nolīgšanu seksam.

Mazās biksītes bijušas visvairāk satraucošie tēriņi no vairāk nekā 2000 dolāriem, ko Epsteins iztērējis veikalā 13 mēnešu ieslodzījuma laikā.

Epsteins, kurš izdarīja pašnāvību savā Manhetenas kamerā šomēnes, saskaroties ar jaunām apsūdzībām, varēja iegādāties apakšveļu, jo Palmbīčas apgabala cietumā esot arī sieviešu kārtas ieslodzītās, tādēļ cietuma veikalā esot arī viss sievietēm nepieciešamais.

Jautājumi rodas par to, kāpēc notiesātais dzimumnoziedznieks, kurš valkā džemperus, sākot no XL līdz 3XL, un 46. izmēra apavus, gribētu tik mazas sieviešu biksītes, uzsvērts ziņojumā.

Saskaņā ar dokumentiem Epsteinam bija atļauts atstāt cietumu ar personīgo šoferi, kas viņu nogādāja pilsētas centra Vestpalmbīčas biroju ēkā uz 12 stundām dienā, sešas dienas nedēļā. Cietums notiesāto miljardieri sauca par "klientu" nevis ieslodzīto.

Viņš šo laiku izmantojis, lai nodarbotos ar seksu ar jaunām sievietēm, iepriekš apgalvoja dažu apsūdzētāju advokāts.

Neilgajā laikā, ko viņš pavadīja cietumā, viņam bieži vien bija atslēgtas kameras durvīm un gandrīz neierobežota pieeja televizoram, liecina cietuma ieraksti.

Dokumenti liecina, ka sešos mēnešos viņam bija 69 ārstu apmeklējumi - un ķirurgu viņš dažreiz apmeklējis pat trīs reizes nedēļā.

Paralēli tam, ka Epsteins varēja brīvi doties uz darbu, cietumam viņam bija jāsagādā biznesa kostīmi un jānodrošina viņam apsardze, par kuru viņš samaksāja.

Kapteinis Marks Čemberlains atzīmēja Epsteina nesamērīgi lielos līdzekļus, ko viņš ikdienā tērējis cietumā.

"Viņam [Epsteinam] nav nepieciešams pārzināt cietuma kārtību un sabiedrību, un viņa pielāgošanās ieslodzījumam nebija tipiska. Viņa kameras durvis nav aizslēgtas un viņam tika dota brīva pieeja advokāta istabai, kur tika uzstādīts televizors."

Jau vēstīts, ka 66 gadus vecais Epsteins 10. augustā tika atrasts miris Federālā metropolīta labošanas centra speciālajā izmitināšanas kamerā Ņujorkā. Viņš atradies viens pats savā kamerā.

Epsteins augusta sākumā tika atrasts pakāries savā cietuma kamerā. Finansista nāve raisījusi dažādus jautājumus par cietuma darba efektivitāti, jo viņš jau iepriekš bija veicis pašnāvības mēģinājumu. Sargiem bija jāpārbauda Epsteina stāvoklis reizi pusstundā, tomēr papildu uzraudzība viņam nav nozīmēta.

Kā vēstīts iepriekš, Epsteins bija apsūdzēts plaša pedofilijas tīkla uzturēšanā - pats esot seksuāli izmantojis desmitiem nepilngadīgu meiteņu (jaunākās - 14 gadus vecas) un pēc tam licis viņām vervēt jaunas upures. Savu vainu Epsteins bija noliedzis.

» Pedofilijā apsūdzētā ASV miljardiera Epsteina privātā sala: okeāna paradīze ar skumju reputāciju

Apsūdzības attiecas uz 2002. un 2005. gadā pastrādātiem noziegumiem. No pienācīga soda viņš reiz jau izbēga - 2008. gadā atzīstot vainu divos štata likumdošanas pārkāpumos saistībā ar prostitūciju un izciešot 13 mēnešu sodu, viņš izvairījās no prāvas federālajā tiesā. Epsteinam nācās reģistrēties kā dzimumnoziedzniekam un izmaksāt kompensācijas upuriem. Neskatoties uz to, viņš turpināja grozīties ASV sabiedrības augstajās aprindās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu