"Sadegsiet dzīvi!" NMPD feldšera ieraksts sociālajā tīklā aicina šoferus padomāt, kur un kā novietot auto (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook/ Rafaels Ciekurs

"Jūsu mašīnas dēļ mēs nevarējām izbraukt!" 23. augusta vakarā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) feldšers Rafaels Ciekurs dalījās sociālajā tīklā "Facebook" ar nepatīkamu pieredzi, ar ko saskāries izsaukuma laikā.

Ciekurs savos vārdos ir tiešs, aicinot ikvienu autovadītāju padomāt par to, kur un kā tiek novietotas mašīnas.

"Padomājiet loģiski, kā mēs varam izglābt cilvēka dzīvību, ja Jūs šādi bloķējāt māju iekšpagalmu ceļus?"

NMPD feldšers ierakstā arī atzinies, ka pirmo reizi šoferim atstājis vēstījumu uz vējstikla. "Domā, kur parkojies," mediķis raksta "Facebook".

"Labi, ka mūsu OMT (operatīvā medicīniskā transporta) vadītāji spēj izlavierēt, braucot atpakaļgaitā, jo operatīvais transports nav milzīgs, bet kā, lai VUGD izbrauc? Sadegsiet dzīvi!!!"

Ar ierakstu dalījušies vairāk nekā 2500 "Facebook" lietotāju un pie "posta" komentārus atstājuši pāri par 200 cilvēkiem. Komentētāju vidū ir gan citi mediķi ar līdzīgām pieredzēm, gan iedzīvotāji, kuri atbalsta NMPD darbu, neskatoties uz šķēršļiem, ar ko viņiem nākas saskarties.

"Es uzskatu ja ir šāda situācija mediķu ekipāžai vajadzētu būt tiesībām izsist stiklu un ielikt mašīnu neitrālajā lai pastumtu malā."

"Mūs vienreiz no Juglas pagalma nelaida ārā kundzīte, kas ar savu mazo vabolīti bija no mugurpuses iebraukusi pagalmā. Jāsaka, ka izsaukums bija nopietns (jauna meitene izdzērusi 50 tabletes "chlophazolīna" ar alkoholu un gandrīz bezsamaņā). Kundzīte atteicās dot mums ceļu, jo redz nemākot atpakaļ gaitā braukt."

"Es tiešām apbrīnoju mediķus. Viņi glābj dzīvības paaugstinātas spriedzes apstākļos, smagi strādā, darbinieku trūkums, atalgojums niecīgs.."

"Neskatoties uz visām grūtībām, MALAČI, visu paspēj IZDARĪT!"

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu