Jauna informācija par traģisko ugunsnelaimi Rīgā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD transportlīdzekļi, ilustratīvs foto.
VUGD transportlīdzekļi, ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Naktī uz trešdienu, 18. septembri, Pārdaugavā notika traģisks ugunsgrēks, kurā gāja bojā divi cilvēki, tostarp arī bērns, bet vēl seši cilvēki ugunsnelaimē cietuši, tai skaitā arī divi ugunsdzēsēji. "TV3 Ziņas" atklāj jaunu informāciju par nelaimīgās nakts notikumiem.

Viens no "TV3 Ziņu" sastaptajiem lieciniekiem stāsta, ka izdegušajā dzīvoklī dzīvojusi sieviete vārdā Vera, kurai vakar svinēta vārda diena.

Kaimiņš raidījumam stāsta, ka sieviete bijusi ar ierobežotām kustības spējām un pie viņas nākuši regulāri kopēji, kas viņu aprūpējuši. Bet kas bija bojā gājusi nepilngadīgā persona, kaimiņam neesot ne jausmas, norāda raidījums.

» Ugunsgrēks Rīgā laupījis bērna un pieaugušā dzīvību, glābšanas laikā cietuši arī divi ugunsdzēsēji

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ziņo, ka ugunsgrēks izcēlās naktī ap plkst. 3. Ēkā 30 kvadrātmetru platībā dega pirmā stāva dzīvoklis un piecu kvadrātmetru platībā pārsegums starp ēkas pirmo un otro stāvu. Glābēju ierašanās brīdī kāpņu telpā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums.

No sadūmotās ēkas, izmantojot izbīdāmās kāpnes, ugunsdzēsēji izglāba četrus cilvēkus, pa ēkas iekšējām kāpnēm izglābti trīs cilvēki, tos iznesot laukā, bet trešais cilvēks izvests ar glābšanas masku palīdzību. No septiņiem izglābtajiem cilvēkiem, četri bija cietuši un tika nodoti mediķiem.

Ugunsgrēkā gāja bojā divi cilvēki – viens tika atrasts degošajā dzīvoklī, bet otrs bija nepilngadīgs bērns, kuru glābēji iznesa no piedūmotās ēkas un mediķi konstatēja viņa nāvi. Veicot cilvēku glābšanas darbus, cieta arī divi ugunsdzēsēji glābēji, kuri tika nogādāti slimnīcā turpmākai apskatei.

Plkst. 6.40 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu