PČ vieglatlētikā uz starta izies Latvijas sprinteres un šķēpmetējas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Līna Mūze
Līna Mūze Foto: AP/LETA

Šodien pasaules čempionātā vieglatlētikā sacensības uzsāks divas Latvijas sprinteres un trīs šķēpmetējas.

Kā pirmās programmā būs tieši dāmu šķēpmešanas sacensības, A grupai metienus sākot plkst.16.30, bet B grupai - plkst.18.

Šķēpa mešanā Latviju pārstāvēs Līna Mūze, Madara Palameika un Anete Kociņa. No Latvijas trijotnes šosezon vislabāko rezultātu sasniegusi Mūze, kura ar 64,87 metriem ieņem devīto vietu pasaulē, Palameika ar 63,22 metriem ir 21.pozīcijā, bet Kociņa ar 61,10 metriem ieņem 34.vietu.

Kociņa šķēpa mešanas sektorā atgriezās vien augusta beigās, kad no pasaules čempionāta normatīva (61,50 metriem) atpalika par 40 centimetriem, taču ar to bija gana, lai saņemtu rīkotāju ielūgumu.

Pirms diviem gadiem Londonā Kociņa ar 62,26 metriem palika 13.vietā, no iespējas piedalīties finālā atpalika par četriem centimetriem, bet Palameika ar 59,54 metriem palika 21.pozīcijā.

Tikmēr plkst.17.05 sāksies priekšskrējieni sievietēm 200 metru sprintā, kur Latviju pārstāvēs Gunta Vaičule un Sindija Bukša.

Abas latvietes neizpildīja pasaules čempionāta normatīvu, bet tika pie ielūgumiem. Vaičule šosezon 200 metrus skrējusi 23,08 sekundēs, kas dod 90.vietu pasaulē, bet Bukša ar 23,24 sekundēm ir 137.vietā.

Pirms diviem gadiem Bukša ar 23,54 sekundēm nepārvarēja priekšsacīkstes un čempionātā ieņēma 29.vietu.

Pasaules čempionāts līdz 6.oktobrim norisināsies Kataras galvaspilsētā Dohā. Čempionāts notiks desmit dienas, sadalot medaļu komplektus 49 disciplīnās.

Latviju šajās meistarsacīkstēs pārstāvēs 12 sportisti.

Kopš 1993.gada, kad notika ceturtais pasaules čempionāts Vācijā, Latvijas izlase ir piedalījusies visos čempionātos ar vismaz deviņu sportistu līdzdalību. Piedaloties 17 Latvijas izlases sportistiem, Latvija visplašāk pasaules čempionātā tika pārstāvēta 1997.gadā, kad meistarsacīkstes notika Grieķijā. 

"Khalifa International" stadiona ietilpība ir 40 000 sēdvietu. Stadionā ir uzstādīta inovatīva un videi draudzīga gaisa dzesēšanas tehnoloģija, kas ļaus regulēt temperatūru ne tikai stadionā, bet arī skatītāju tribīnēs.

Publicēta: 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu