"Dinamo" aizsargs Māršals: "Šobrīd veiksme mums uzgriezusi muguru" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bens Māršals
Bens Māršals Foto: Edijs Pālens/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien rādīja pavisam citu sniegumu nekā iepriekšējos 6-7 mačos, pauž rīdzinieku aizsargs Bens Māršals. 

"Dinamo" pirmdien savā laukumā ar 0:3 piekāpās spēcīgajai Sanktpēterburgas SKA vienībai. Par labāko spēlētāju rīdzinieku rindās tika atzīts amerikāņu aizsargs Māršals, kurš nospēlēja nepilnas 24 minūtes un sešas reizes meta pa vārtiem.

"Mēs smagi strādājam un cenšamies ripu dabūt vārtos, taču šobrīd veiksme mums uzgriezusi muguru. Spēle pret SKA bija pavisam citādāka nekā iepriekšējie 6-7 mači. Šovakar diezgan labi spēlējām pēc sava plāna. Metām pa vārtiem, taču vārtsargs labi spēlēja un neatsita daudz ripu sev priekšā. Tāpat neizmantojām savas iespējas vairākumā. Taču spēlējām labāku hokeju, ko centīsimies darīt arī turpmākajos mačos," stāstīja aizsargs.

Rīdzinieki cietuši piecus zaudējumus pēc kārtas, taču Māršals redz gaismu tuneļa galā. "Līdzjutēji neskaitāmas reizes mūs dzina uz priekšu. Šobrīd nav tas labākais nogrieznis sezonā, bet veiksme kaut kad atgriezīsies," uzsvēra hokejists. 

Debiju "Dinamo" vārtos piedzīvoja krievu vārtsargs Andrejs Makarovs. "Andrejs spēlēja ļoti labi. Pēdējie vārti galīgi nebija uz viņa sirdsapziņas. Viņš pāris situācijās mūs glāba un ļoti palīdzēja. Aizvadīt pirmo maču pret tādu komandu - tas ir ļoti grūts uzdevums," komandas biedra pirmo spēli komentēja Māršals. 

Rīdziniekiem nedēļas laikā jātiekas ar trim līgas augšgala komandām - SKA, Omskas "Avangard" un Maskavas CSKA.

"SKA ir spēcīga komanda, kurā ir daudz meistarīgu spēlētāju. Atšķirība starp mums un viņiem ir tā, ka mums katra kļūda var maksāt ielaistus vārtus. Šobrīd nevaram to atļauties. Viņi šovakar to apliecināja, un mūsu nelielās ķibeles noslēdzās ar ripu vārtos," teica Māršals.

Šobrīd piedzīvotā neveiksmju josla ir pilnīgi pretēja veiksmīgi aizvadītajai pirmssezonai, kuru "Dinamo" noslēdza ar uzvaru sēriju.

"Pirmssezonā spēlējām ar pārliecību par saviem spēkiem. Viss bija savās vietās. Hokejā, smagi trenējoties un spēlējot pēc plāna, dažreiz tāpat visu var izšķirt pāris veiksmīgas epizodes. Pirmssezonā mums tādas bija, šobrīd - nav," secināja Māršals.

Amerikāņu aizsargs iepriekšējo sezonu spēlēja Slovākijā, bet starpposmā starp koledžu hokeju un karjeru Eiropā pāris sezonas pavadīja Amerikas Hokeja līgā (AHL) un Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL).

"Salīdzinot ar Slovākiju, šeit ir smagāk. Hokejisti ir gudrāki, stiprāki un ātrāki. Šeit vairāk ir komandas spēle, ir jāiekļaujas sistēmā un nevar tikt cauri ar individuālu spēli. AHL līgā lielāks uzsvars ir uz fizisko spēku, bet KHL ir daudz augstāka meistarība," skaidroja Māršals.

"Kad spēlēju savu otro gadu profesionālajā hokejā, man bija treneris no Slovākijas. Viņš ar mani sazinājās un jautāja, vai gribu spēlēt Eiropā. Gribēju nokļūt vietā, kas būtu piemērota manam spēles stilam. Izlēmu, ka Slovākija varētu būt pietiekami laba vieta. Esmu apmierināts ar savu lēmumu, lai gan sākumā bija grūti pierast ikdienas dzīvei. Taču ātri apradu un viss nostājās savās vietās," atklāja amerikāņu aizsargs.

Māršals šajā sezonā desmit spēlēs vidēji uz ledus pavadījis nepilnas 20 minūtes, atzīmējies ar trim rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu -8.

"Dinamo" sezonas pirmajās 11 spēlēs iekrājusi sešus punktus, kas dod pēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā

Galerija: Rīgas "Dinamo" - Sanktpēterburgas "SKA"

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu