"Tu divreiz pārdomā katru darbību." Krievu futbolists par pavadīto laiku cietumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pāvels Mamajevs
Pāvels Mamajevs Foto: AFP/SCANPIX

Maijā notiesātie krievu futbolisti Pāvels Mamajevs un Aleksandrs Kokorins šobrīd jau ir atbrīvoti no ieslodzījuma un atgriezušies pie ģimenēm. Mamajevs intervijā ar paša sievu atklāti pastāstīja par pieredzēto cietumā, vēsta "Gazeta".

Sāktonēji abiem spēlētājiem bija piespriesti ilgāki ieslodzījumi. Mamajevam cietumā vajadzēja pavadīt 17 mēnešus, kamēr Kokorinam bija piespriesti 18 mēneši. Spēlētāji tika notiesāti par huligānismu un uzbrukumu ministrijas pārstāvim. Futbolisti šobrīd jau ir brīvībā, jo tika atbrīvoti pirms termiņa. 

Mamajeva sievas "Youtube" kontā tika publicēta intervija, kurā futbolists dalās ar atziņām par laiku cietumā, tai skaitā arī attiecībām ar sievu.

"Kā mēs nokļuvām šajā situācijā? Par Sašu [Kokorinu] neatbildēšu, bet katrs dzīvē pieļauj kļūdas un kaut ko izdara ne tā. Savukārt, apkārtējiem cilvēkiem es vēlētos pateikt, ka nevajag rakties pa svešu cilvēku "netīro veļu". Vispirms katram būtu jātiek galā ar savām problēmām," futbolists komentē izskanējušās baumas, ka incidenta dienā bijis kopā ar citu sievieti.

Futbolists atklāj, ka šobrīd viņam vissvarīgāk ir būt kopā ar savu ģimeni: "Vai es esmu laimīgs? Šobrīd mans stāvoklis ir tāds, ka esmu laimīgs par to, ka atrodos blakus saviem bērniem un tev [sievai]."

Mamajevs intervijā arī izkliedēja baumas par vardarbību cietumā un izklāstīja ikdienas rutīnu ieslodzījumā.

"Nē, mūs nesita. Nedz mūs, nedz arī kādu citu. Vai taisnība, ka cietumā nedrīkst runāt par citiem cilvēkiem? Nē, tieši otrādi, ja tu kaut ko zini, nedrīkst klusēt. Bet ir jārēķinās, ka teikto būs jāspēj pierādīt. Jāatzīst, ka, atrodoties ieslodzījumā, tu sāc runāt mazāk, jo nav par ko," mītus par dzīvi cietumā kliedē Mamajevs.

Spēlētājs neslēpj, ka, ieraugot savu kameru, bija šokēts: "Kad iegāju savā kamerā, pirmais iespaids bija nepatīkams. Es pat nevaru iedomāties kā jūtas cilvēki, kuriem priekšā ir ilgtermiņa ieslodzījums."

"Ēdām daudz ko. Pamēģinājām pat balandu. Vai bija garšīga? Godīgi sakot, varēja ēst. Bet to ēdām reti. Protams, bija jāgatavo arī pašiem, tur viss ir pieejams svaigā veidā, bet problēma slēpās tajā, ka nebija, kur gatavot," ēdināšanu apraksta futbolists.

Futbolists atminas, ka katru darbību ir pārdomājis divreiz. "Bija sajūta, ka pirms dari jeb ko, vajag sagatavot plānu-secību, kādā darīsi iecerēto. Piemēram, guli un iedomājies, ka vajadzētu ko izdarīt. Uzreiz domā: tagad izdarīšu to, pateikšu šo, kādas tam varētu būt sekas. Tu divreiz pārdomā katru darbību."

Mamajevs atklāj, ka vēl nav pārliecināts par to, kad un kā viņš atgriezīsies laukumā: "Kā plānoju atgriezties fiziskajā formā? Šobrīd vēl nezinu, jo neaizvadu treniņus tādā režīmā kā iepriekš. Jūtos labi, izmantojot pašreizējo plānu. Tāpat jau katru dienu tur spēlējām futbolu. Katrā ziņā nebaidos atsākt [spēlēt futbolu]. Šobrīd esmu pārliecināts, ka viss būs kārtībā."

Savu rezultatīvāko sezonu pussargs aizvadīja 2015.-2016. gada sezonā, kad Krievijas premjērlīga FC "Krasnodar" sastāvā 29 spēlēs tika gūti 10 vārti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu