"Cīņas aizvadīju ar lielām grūtībām." Bijušais UFC čempions podkāsta laikā izņem aci (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Bispings
Maikls Bispings Foto: Reuters/ScanPix

Maikls Bispings ir viens no visu laiku slavenākajiem jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstoņiem. Bet lielu daļu no saviem sasniegumiem Bispings izcīnīja ar tikai vienu redzīgu aci. Šo faktu cīkstonis apliecināja "Believe You Me" podkāstā, kad izņēma savu mākslīgo labo aci.

2013. gadā Bispings aizvadīja cīņu ar citu vidējā svara UFC superzvaigzni Vitoru Belfortu. Cīņa beidzās ar iespaidīgu Belforda sitienu, kas nosūtīja Bispingu nokautā. Cīņas sekas angļu cīkstonim bija daudz smagākas par vēl vienu atzīmi zaudējumu ailītē.

Pēc cīņas Bispings bija spiests pārciest smagu labās acs operāciju. Nevienam nebija noslēpums, ka cīkstonim pēc Belforta cīņas bija problēmas ar redzi. Taču nebija skaidrības, cik bojāta ir Bispinga acs. Podkāstā anglis atklāja, kādā stāvoklī šobrīd ir viņa labā acs.

"Skaties uz šo," teica Bispings un izņēma savu mākslīgo labo aci.

Cīkstonis atzīst, ka pēc 2013. gada viņa labā acs bija principā neredzīga. "Pēc 2013. gada ar labo aci tikpat kā neredzēju. Bija ļoti sarežģīti tikt cauri medicīniskajām pārbaudēm. Bija dienas, kad kaut ko redzēju ar šo aci, bet citās dienās neredzēju pilnīgi neko," stāsta Bispings. 

"Cilvēki man jautā, kā es varēju cīnīties? Ar sasodīti lielām grūtībām. Tā es aizvadīju cīņas," smejoties piebilda cīkstonis.

Bispings 2016. gadā pat kļuva par čempionu vidējā svara kategorijā. Tiesa, izcīnīto jostu anglis jau nākamajā cīņā pazaudēja. Pēc piedzīvotas acs traumas cīkstonim kopumā izdevās izcīnīt vēl sešas uzvaras, piedzīvojot tikai trīs zaudējumus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu