"Latvijā pirmās kaķu pilsētas iecere nav kaķu interesēs." Veterinārārstu biedrība apšauba vērienīgā projekta nesavtīgumu (2)

Noskaties sižetu!
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Pirms laika publiski izskanējusī ideja Rīgā, Pārdaugavā, būvēt kaķu pilsētu, pēc Latvijas Veterinārārstu biedrības pārstāvju domām, nesīs vairāk ciešanu nekā labumu. Vēl vairāk – vetārstu biedrības pārstāve norāda, ka viņu viedoklis jau ne pirmo reizi tiek apzināti ignorēts, vēsta LNT raidījums "900 sekundes".

» Zasulauka kaķu parka minkas varēs vērot tiešraidē

Kaķu aizstāvju biedrība "Šrī Ganeša", kas jau vairākās vietās Latvijā ir uzstādījuši šādas un vēl citas līdzīgas kaķu mājiņas, pirms dažām nedēļām paziņoja, ka Pārdaugavā veidos kaķu pilsētiņu. Kaķu pilsētiņa būšot kā pastaigu vieta arī cilvēkiem – kaķu mīļiem.

Biedrība "Šrī Ganeša" no Rīgas domes apsaimniekošanā saņēma aptuveni 7000 kvadrātmetru lielu teritoriju Zasulaukā Kandavas un Tapešu ielu krustojumā, vietā, kur pastāvīgu ēku būvniecība ir liegta.

Latvijas Veterinārārstu biedrības pārstāve Lita Konopore, minot dažādas infekciju slimības, raidījumā akcentē riskus, kas rodas, daudziem kaķiem dzīvojot lielā barā.

Pat šķietami plašā teritorijā 7000 kvadrātmetru apmērā patiesībā kaķu teritoriālais instinkts neko daudz nepalīdz. Ne tikai apmeklētāji kaķiem liks just stresu, bet tas, ka kaķis nevar paglābties no citiem kaķiem, ir vēl lielāka problēma.

Veterināru biedrības pārstāve norāda, ka kaķus nedrīkst turēt lielos baros. Pat tas, ka kaķi pirms ielaišanas teritorijā būs potēti un sterilizēti, maz ko maina.

"Attiecībā uz infekciju slimībām tas absolūti neko nedod. Pilnīgi neko nedod līgums ar vetārstu, ja līgums ar vetārstu ko mainītu, tad Āfrikas cūkas mērī vienkārši vajadzēja noslēgt vairāk līgumus ar vetārstu," "900 sekundēm" pauž Latvijas Veterinārārstu biedrības pārstāve Lita Konoporte.

Veterināru biedrības pārstāve norāda arī uz vairākām dīvainām lietām. Iepriekš kaķu pilsētas attīstītāji biedrība "Šrī Ganeša" norādīja, ka viņiem ir nepieciešamās atļaujas projekta īstenošanai. Tomēr, kā liecina veterināru biedrības pārstāve, tad viņi Pārdaugavas izpilddirekcijā kaķu pilsētas projektu un it kā veikto apkārtnes iedzīvotāju aptauju nav atraduši un arī veterināru iebildumi jau ilgstoši tiekot ignorēti: "Nav tāda projekta! Tā aptauja arī no pirksta izzīsta."

LNT ziņas vērsušās pie Rīgas domes atbildīgajiem departamentiem – Mājokļu un vides departamenta un īpašuma departamenta. Rīgas domes pārstāvji norādīja, ka minētie jautājumi nav viņu kompetencē, un arī tas, ka visa šī lieta esot kaut kādu biedrību plēšanās un domei ar to nav nekādas saistības. Tas viss, par spīti tam, ka iepriekš domes amatpersonas apgalvoja, ka kaķu pilsētiņa ir laba un viņu atbalstīta ideja.

Noskaties sižetu!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu