Foto: Ķiploka otrā dzīve. Zinātnieki Ķīnā klonējuši iemīļotu kaķi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Septiņus mēnešus pēc tam, kad nomira Ķīnas iedzīvotāja Huana Džuja kaķis Ķiploks, Britu īsspalvainajam runcim Ķīnas zinātnieki devuši vēl vienu papildus dzīvību. 21. jūlijā pasaulē veiksmīgi ieradās Ķiploka klons.

Mājdzīvnieku klonēšanas uzņēmums jau radījis vairāk nekā 40 suņu. Visa procedūra maksā 53 tūkstošus dolāru lielu summu, tomēr kaķa klona radīšana ir nedaudz lētāka - 35 tūkstoši ASV dolāru.

Kompānijas izpilddirektors Mi Dzjiduns izdevumam AFP teica, ka par spīti augstajām cenām ne visi viņu klienti ir turīgi.

"Patiesībā liela daļa mūsu klientu ir jauni cilvēki, kuri augstskolu pabeiguši vien dažos pēdējos gados," komentēja Dzjiduns.

Huans Džujs ir 23 gadu vecs un bija ārkārtīgi priecīgs, kad ieraudzīja Ķiploka inkarnāciju. Viņš arī atklāja, ka līdzība starp abiem kaķiem ir vairāk nekā 90 procentu liela.

"Kad Ķiploks nomira, es biju ļoti bēdīgs. Es negribēju skatīties acīs patiesībai, jo tas viss notika tik strauji. Es vainoju sevi par to, ka neaizvedu viņu laicīgi uz klīniku. Rezultātā viņš nomira," stāstīja Huan Jui.

Foto: Klonētais kaķēns Ķiploks

Laimīgais saimnieks nu cer, ka jaunā Ķiploka raksturs būs tikpat līdzīgs vecā kaķa raksturam, cik viņa izskats.

Pieaugošais mājdzīvnieku tirgus Ķīnā un klientu vēlme tērēt naudu savu mirušo mājdzīvnieku nosacītajai atgūšanai, bruģē ērtu ceļu dzīvnieku klonēšanas biznesam.

Kā vēsta Āzijas mājdzīvnieku izstādes apkopotie dati, ar mājdzīvniekiem saistītie izdevumi 2018. gadā Ķīnā sasnieguši 23,7 miljardus dolāru lielu summu.

Ķīnas zinātniekiem arī ir lieli nākotnes plāni attiecībā uz klonēšanu, jo, ja reiz klonēt iespējams kaķēnus un suņus, tad kāpēc lai klonēt nevarētu arī pandas?

Mājdzīvnieku klonēšana daudzās valstīs ir nelegāla, tomēr daudzviet tā ir atļauta, piemēram, Dienvidkorejā un arī ASV.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu