Policija pabeidz izmeklēšanu nogalinātā Krāslavas jaunieša lietā. Uzsākta kriminālvajāšana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Ir pabeigta pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesā par šī gada 20. jūlijā Krāslavā noslepkavoto 28 gadus veco jaunieti, ziņo raidījums "Bez Tabu". 

29. novembrī izmeklēšana kriminālprocesā pabeigta un lietas materiāli nodoti Krāslavas rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret trīs aizdomās turētām personām.

Krāslavā, naktī no 19. uz 20. jūliju, nāvējoši piekauts 28 gadus vecs vīrietis. Aizdomās turētie ir jaunieši, kuri nodarbojas ar cīņu sportu, ieskaitot divus nepilngadīgus puišus. Policija esot aizturējusi iespējamās varmākas un uzreiz viņus atbrīvojusi, kā arī liecības par notikušo neesot.

14. augustā izmeklēšanu savā lietvedībā pārņēma Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļa.

Nodaļas amatpersonas, skaidrojot notikušā apstākļus, ierosinātā kriminālprocesa laikā guva pierādījumus, kas notikušo ļāva kvalificēt pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas, proti, par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Savukārt par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka draudi var tikt izpildīti, persona var tikt sodīta ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) ir uzdevis VP priekšniekam Intam Ķuzim un Iekšējās drošības biroja (IDB) priekšniekam Valteram Mūrniekam izvērtēt policijas darbinieku rīcību saistībā ar Krāslavā notikušo kautiņu, pēc kura mira cilvēks.

Iekšlietu ministram pieejamā informācija liecina par iespējamu liecinieku ietekmēšanu, kā arī Krāslavas iedzīvotājiem minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas rakstura dēļ esot bailes par savu drošību.

Attiecīgi Ģirģens uzdevis Ķuzim izvērtēt VP Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieka rīcību un kriminālprocesa virzītāja rīcības un pieņemto lēmumu tiesiskumu, drošības līdzekļa izvēli aizdomās turētajām personām, kā arī šo policijas darbinieku atbilstību ieņemamajam amatam.

Savukārt Mūrniekam ministrs uzdevis izvērtēt iespēju uzsākt resorisko pārbaudi vai kriminālprocesu par policijas darbinieku rīcību, reaģējot uz minēto noziedzīgo nodarījumu, lai noskaidrotu, vai nav saskatāmas pazīmes, kas liecina par nolaidību vai citu pārkāpumu, veicot nepieciešamos pasākumus, tai skaitā, kriminālprocesa sākšanu, pierādījumu fiksēšanu vai citu procesuālo darbību veikšanu.

Video: raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu