Merzļikins atkal izcīna uzvaru NHL spēlē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins izcīnījis ceturto uzvaru pēdējos piecos mačos Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā.

Merzļikina pārstāvētā komanda Kolumbusas "Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 4:3 (1:1, 2:1, 1:1) pārspēja Anaheimas "Ducks".

Latviešu hokeja vārtsargs atvairīja 37 pretinieku metienus, kas ir jauns viņa karjeras rekords NHL spēlēs. Iepriekšējais rekords labots par 1 metienu.

Merzļikinam bija jāiztur liels pretinieku spiediens trešajā periodā, kurā metienu attiecība komandām bija 5:16. Elvis tika galā ar 15 metieniem, taču ielaida vārtus mača pēdējā minūtē.

"Blue Jackets" labā vārtus guva Ēriks Robinsons, Neitans Gerbī un rezultatīvais aizsargs Zeks Verenskis, kurš divreiz ripu ieraidīja pretinieku vārtos.

Verenskis ar 15 precīziem metieniem šosezon ir labākais vārtu guvējs NHL starp līgas aizsargiem. Viņa kontā ir arī 13 rezultatīvas piespēles.

"Ducks" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Raiens Geclafs un Ondržejs Kaše, kurš divreiz pārspēja Merzļikinu.

25 gadus vecais Merzļikins aizvadīja savu 15. spēli NHL. Pēdējos 5 mačos viņš izcīnījis 4 uzvaras.

Merzļikins piekto maču pēc kārtas sargāja "Blue Jackets" vārtus, tikmēr piekto spēli pēc kārtas Kolumbusai kā rezerves vārtsargs tika pieteikts cits latvietis Matīss Kivlenieks.

29. decembrī traumu guva "Blue Jackets" pirmais vārtsargs Jonass Korpisalo no Somijas. Viņam paredzēts 4 līdz 6 nedēļas ilgs atveseļošanās periods.

"Blue Jackets" ieņem 9. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā ar 50 punktiem 44 spēlēs.

"Ducks" ierindojas pirmspēdējā jeb 14. pozīcijā Rietumu konferences kopvērtējumā ar 39 punktiem 43 spēlēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu