Ugunsnelaime Dunavas pagastā laupa vājredzīga sirmgalvja dzīvību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
kūla
kūla Foto: Jānis Vingris/TVNET

Jēkabpils novada Dunavas pagastā kādā privātmājā, kurā dzīvoja trīs cilvēku ģimene, izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Lai arī ugunsdzēsēji cīnījās par telpās iesprostota pensionāra dzīvību, izglābt kungu nav izdevies, vēsta raidījums "Degpunktā".

Koka ēku ar mūra apdari uguns plosīja pilnā plātībā. Ja ugunsnelaimi būtu izdevies laikus pamanīt un izsaukt palīgspēkus, sekas nebūtu tik dramatiskas, taču tuvākie kaimiņi postažu bija ievērojuši stipri novēloti.

Kopā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vīriem uz notikuma vietu devušies arī vietējās brīvprātīgās ugunsdzēsēju biedrības ekipāžas.

Kaimiņiene, kas dzīvo pretī krāsmatām, vērojusi drausmīgo ainu no brīža, kad pie mājas piesteigušies glābēji, līdz pat beigām.

"Man tagad vēl asaras nav nobirušas no acīm," stāsta kaimiņiene un atklāj, ka ugunsgrēks izcēlies ap plkst. 8.

Namā saimniekoja kāds pāris un cienījama vecuma kungs. Nelaimes brīdī vīrs ar sievu bija devušies uz darbu, un mājoklī palicis tikai pensionārs.

Apkārtējie līdz pēdējam brīdim cerējuši, ka pensionārs paspējis pamest telpas un palicis dzīvs, taču vēlāk atklājies, ka kungs sadedzis. Ugunsdzēsēji vienā no istabām zem krāsmatām atraduši vīrieša mirstīgās atliekas.

"Viņš jau tā bija vārgs veselībā. Viņš ar acīm švaki redzēja, viņam bija 90 gadu," saka kaimiņiene.

Gandrīz aklais, sirmais kungs aizgāja bojā, jo nespēja atrast izeju. Ar šo iespaidīgo ugunsgrēku glābēji cīnījās teju piecas stundas un darbus pabeidza tikai ap plkst. 14.

Pašlaik nav zināms pārējo iedzīvotāju liktenis, taču kaimiņi stāsta, ka viņi apmetušies pie radiem un draugiem, norāda raidījums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu