"Tas bija nepareizi." Aculiecinieks stāsta par Braienta traģisko avāriju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Braienta helikoptera avārijas vieta
Braienta helikoptera avārijas vieta Foto: AP/Scanpix

Svētdien traģiskā helikoptera avārijā dzīvību zaudēja leģendārais basketbolists Kobe Braients, viņa meita Džianna un vēl septiņi cilvēki. Kāds aculiecinieks redzējis avārijas notikuma brīdi. 

"Tas bija nepareizi. Helikopters lidoja ļoti zemu. Redzēju, kā tas nogāzās un avarēja. To nebija viegli saskatīt, jo ārā bija bieza migla. Kad helikopters sadurās ar zemi, uzliesmoja liela uguns bumba. Tur neviens nevarētu izdzīvot," laikraksts "Los Angeles Times" citē avārijas liecinieku Džeriju Kočarjanu.

Kā raksta "Los Angeles Times", "Sikorsky S-76" helikopters miglainos laikapstākļos avarējis kalnos netālu no Kalabasas pilsētas. Negadījums noticis neilgi pirms plkst.10 pēc vietējā laika.

Vietējais šerifs ir izteicies, ka būšot nepieciešamas vairākas dienas, lai bojā gājušo mirstīgās atliekas aizgādātu prom no avārijas vietas, jo vide, kurā nogāzās helikopteris, glābšanas darbiem esot ļoti nepateicīga.

Avārijas vietā sācies ugunsgrēks, turklāt ugunsdzēsējiem un glābējiem bija apgrūtināta piekļuva lidaparātam. Vēlāk gan izdevies lokalizēt ugunsgrēku.

Braientam piederošais "Sikorsky S-76B" helikopters ražots 1991.gadā. ASV Nacionālā transporta drošības pārvaldes (NTSB) datubāzē nav iepriekš reģistrētu negadījumu ar šīs sērijas helikopteriem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu