Dānijas cietumā esošās Kristīnes Misānes glābšanā iesaistījušies bērni no Latvijas (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristīne Misāne ar meitu
Kristīne Misāne ar meitu Foto: No personīgā arhīva

Dānijas cietumā esošās Kristīnes Misānes glābšanā iesaistījušies vairāki Latvijas bērni, kuri veido zīmējumus. Bērnu veidotie zīmējumi jau rīt, 6. februārī, ar vēstniecības palīdzību tiks nogādāti Dānijas karalienei, vēsta zinu portāls LSM.

Bērnu zīmējumos attēlota mamma un šīs akcijas nozīme ir glābt Misāni un viņas bērnus. Šajā akcijā aicināts iesaistīties ikviens mazais zīmētājs.

Lapmežciema dienas centrā "Zaķīšu pirtiņa" šodien bērni dienas gaitā veidoja dažādus zīmejumus ar krītiņu un zīmuļu palīdzību. Bērni pēc mācību stundu beigām te parasti pavada brīvo laiku, taču šodien viņi zīmēja lūgumu Dānijas karalienei.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka sieviete 2011. gadā iepazinusies ar DĀR pilsoni un pēc četriem gadiem abiem piedzimusi meita. Taču starp abiem vecākiem sākušies konflikti, kas sākotnēji bijuši finansiāli motivēti. Pēc tam vīrietis vienpusēji nolēmis pārtraukt attiecības un esot sācis vardarbīgi izturēties gan pret Misāni, gan pret abiem ģimenes nepilngadīgajiem bērniem.

Baidoties par savu un savu bērnu drošību un dzīvību, 2018. gada maijā Kristīne nolēmusi meklēt patvērumu Latvijā, norādīja radinieki.

2018. gada decembrī Misāne devusies darba braucienā caur Kopenhāgenu uz Mozambiku, taču, šķērsojot robežu, viņa aizturēta, jo bijusi Interpola meklēšanā. DĀR bija norādījusi, ka Misāne tiek meklēta par bērna nolaupīšanu. Tagad DĀR sievietei draudot 15 gadus ilgs cietumsods.

Misāne ir vērsusies pie Latvijas Ģenerālprokuratūras, lūdzot veikt viņas nopratināšanu Dānijas cietumā, iepriekš pavēstīja viņas pārstāvji. Lūgums izteikts, lai, iespējams, iegūtu papildu pierādījumus par viņai inkriminētajām apsūdzībām.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu