Tautieši iestrēguši uz Polijas robežas. Uz ĀM uzaicināta Polijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Sociālie tīkli ir pārpildīti ar Latvijas valstspiederīgo video tiešraidēm un ierakstiem par to, ka viņi ir iestrēguši uz Polijas robežas, lai arī tika solītas iespējas atgriezties mājās.  

Vairāki tautieši jau vairāku stundu garumā vēsta par iestrēgšanu uz tilta pār Oderas upi. 

"Ir bēdīgi, ka nedz Latvijas, nedz Polijas valdība mums nedod nekādu informāciju par to, kā tikt no šejienes prom.

Prāmji ir, bet, ja esi bruņotu policistu ielenkumā, tad šeit arī stāvi. Ūdens no varasiestāžu puses tika pasniegts kā suņu barība - vienkārši nomests uz zemes." Tā viens no Polijā iestrēgušajiem latviešiem sacījis Latvijas Televīzijai. 

Šķērsot robežu varējuši vien Polijas pilsoņi un tie, kuriem Polijā ir uzturēšanās atļauja, portālam "Postimees" pavēstījis lasītājs Andrejs, kurš uztur pastāvīgus kontaktus ar Polijā iestrēgušo Oļegu. Oļegam un citiem cilvēkiem, kas bijuši līdzīgā situācijā, nakti nācies pārlaist automašīnās.

Pēc stundu gaidīšanas Igaunijas, Latvijas, Lietuvas iedzīvotāji apvienojās un ar savām automašīnām bloķēja ceļu uz tilta.

"Pirmdien pār Oderu ir sākušies nemieri. Vārdu apmaiņas pārvērtās kautiņos. Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un citu valstu iedzīvotāji pieprasa, lai viņus laiž cauri Polijai un bloķē ceļu pārējiem. Tas, savukārt, satracināja poļus, kas gribēja atgriezties mājās. Arī viņiem ceļš ir bloķēts," stāstīja lasītājs.

Saistībā ar problēmām uz Vācijas-Polijas robežas ar Latvijas valstspiederīgajiem otrdien, 17. martā, uz Ārlietu ministriju ir uzaicināta Polijas Republikas Ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece, vēlā pirmdienas vakarā pavēstījis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. 

"Diemžēl šobrīd nav izdevies rast efektīvu risinājumu, neraugoties uz pūlēm. Turpinām strādāt," mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta Rinkēvičs. 

Tikmēr cilvēki komentāros ziņo, ka biļetes esot jau izpirktas. 

ĀM norāda, ka ir noorganizēti papildus prāmji uz Latviju, lai Latvijas valstspiederīgie varētu šķērsot Poliju.

No Trāvemindes uz Liepāju prāmji dosies:

  • 17. martā pulksten 23.59
  • 23. martā pulksten 10
  • 24. martā pulksten 23.59

Biļešu iegāde uz prāmjiem pieejama šeit.

Ļaudis ĀM "Facebook" lapā komentāros gan ziņo, ka biļetes uz 17. martu esot jau izpirktas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu