Covid-19 Kritiski izvērtē informāciju! Sociālajos tīklos jauns baumu vilnis (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Sociālajos tīklos pēdējās dienās "uzpeldējušas" vairākas baumas saistībā ar jauno koronavīrusa izplatību Latvijā, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Nesen popularizāciju mantojusi ziņa, kurā sacīts, ka drīzumā pilnībā tikšot ierobežota cilvēku pārvietošanās visā Latvijā.

Kāda persona, atsaucoties uz ģimenes paziņām kādā no ministrijām, starp "WhatsApp" lietotājiem izplatījusi informāciju, ka valdība drīzumā plāno slēgt visus veikalus un citas vietas, izņemot aptiekas. Cilvēki tiek mudināti pastiprināti iepirkties.

Kā apstiprināja tirdzniecības veiklu ķēdes "Maxima" pārstāvis Jānis Vanags, tad šīm viltus ziņām tiek pastiprināti sekots līdzi, piesaistot arī vairākus drošības dienestus.

"Ļoti rūpīgi skatāmies uz viltus ziņotājiem vai "troļļiem" sociālajos medijos. Gan Rietumeiropā ir iesaistītas vairākas tirdzniecības ķēdes, arī Baltijā pirms vairākiem gadiem ir bijuši gadījumi, kur ir pazīmes par komerciālu manipulāciju. Mēs viņus ļoti rūpīgi monitorējam un neļausim tādā veidā celt paniku un celt cenas. Mums ir bijušas diskusijas gan ar Aizsardzības ministriju, gan ar Iekšlietu ministriju, gan ar visiem atbildīgajiem dienestiem. Mēs skatīsimies, lai netiktu celta panika un netiktu celtas cenas," apliecina "Maxima Latvija" valdes loceklis Jānis Vanags.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu