Igaunijas prezidente skaidro, ko iesāks ar algas pielikumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
 Kersti Kaljulaida
Kersti Kaljulaida Foto: AXEL SCHMIDT / REUTERS

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida pie savas valsts iedzīvotājiem vērsusies ar jaunu paziņojumu. Šoreiz prezidente stāsta par savas algas paaugstinājumu.

Kaljulaida pie Iegaunijas iedzīvotājiem vērsusies, izmantojot savu "Facebook" kontu.

"Šī krīze aizvien vairāk ietekmē mūsu ikdienas dzīvi. Tie, kas nāk klajā ar mūsu dzīvībām noderīgiem ieteikumiem, katru dienu pieņem jaunus lēmumus. Cilvēki viens otru atbalsta. Vairāk gan izmantojot elektroniskas ierīces. Tāpat vairums iedzīvotāju sāk apzināties, kādu iespaidu šī krīze, visticamāk, atstās uz mūsu ekonomiku un iedzīvotāju ienākumiem," uzrunu sākusi Igaunijas prezidente.

Turpinājumā Kaljulaida stāstījusi par kādu jau pieņemtu ekonomisku lēmumu: "Aizvadītajā nedēļā masu mediji izcēla algu paaugstinājumu valsts augstākajām amatpersonām, tai skaitā man. Prezidents, saskaņā ar Igaunijas likumdošanu, šo jautājumu nevar ietekmēt. Tas ir lēmums, ko pieņem Rīgikogs [Igaunijas Parlaments]. Tika nolemts, ka prezidenta alga no 1. aprīļa tiek paaugstināta par 395 eiro."

Tiesa Igaunijas prezidente atklāja, ka papildus piešķirtos līdzekļus viņa negrasās tērēt savām vajadzībām.

"Šādā krīzē katras personas ieguldījums ir svarīgs. Izveidojusies sarežģīta situācija, kurā valsts un tās iedzīvotāji dara visu iespējamo, lai izkļūtu no tās. Tāpēc tuvāko mēnešu laikā šos jaunos ienākumus no algas paaugstinājuma ziedot iestādēm, kuras cīnās ar krīzes risināšanu," nobeigumā rakstījusi Kaljulaida.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu