"Vai tiešām mājās ir tik slikti? Cilvēki nesaprot situācijas nopietnību." Šauļu policiste aicina lietuviešus ievērot stingros noteikumus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Šiaulių apskrities policija/Facebook

Lietuvā jau vairāk nekā nedēļu ir noteikta karantīna, lai tās ietvaros cīnītos ar Covid-19 izplatīšanos valstī. Šauļu pilsētas policiste Sandra novērojusi, ka daudzi cilvēki to neievēro, tādējādi sieviete apdraud savus ģimenes locekļus. Par savu stāstu Sandra dalījusies "Facebook".

"Ar katru dienu situācija pasliktinās. Ja joprojām mēģinām par šo visu situāciju pajokot, tad jāsaka tā - "smiekli caur asarām". Daudzi nesaprot, kas īsti notiek, bet citi joko joprojām," raksta Sandra.

Sieviete uzsver, ka daudzi cer, ka koronavīruss viņus neskars, tāpēc cilvēki izliekas, ka viņi neko nezina.

"Pat, ja nejūties slims, tad vari vīrusu tāpat pārnēsāt. Tas savukārt var skart citus ģimenes locekļus. No cilvēkiem tiek prasīts ļoti maz - palieciet mājās," uzsver Sandra.

"Vai tiešām mājās ir tik slikti? Vai tiešām basketbols, futbols, volejbols vai draugi nevar pagaidīt, kamēr viss būs beidzies? Virtuālā vide lieliski var palīdzēt šajā ziņā," Lietuvas iedzīvotājus aicināja sieviete.

Policiste uzsver, ka arī viņu katru dienu mājās gaida trīs bērni, vīrs, māte, brālis. "Patiesībā ir tā, ka es nezinu, vai kādu dienu es varēšu atgriezties mājās, jo, aizsargājot citus, es varu inficēties ar vīrusu. Tas nešķirto nevienu."

"Es riskēju ar visu, kas man ir dārgs un svarīgs, jo tāds ir mans darbs. Turpiniet runāt, ka esmu dusmīga, stingra un nežēlīga, taču šajā laikā es nevaru būt citādāka, jo jūs nesapratīsiet, ka tagad nav īstais brīdis spēlēties ārā, braukt ciemos pie radiniekiem, tikties ar draugiem, slepus iet pie frizieriem un taisīt manikīrus," uzsvēra policiste.

Sandra uzsver, ka nauda nekur nepazudīs. Viņa aicina pievērst uzmanību sev apkārt esošajiem vecāka gada gājuma cilvēkiem.

"Viņiem palīdzība ir ļoti svarīga. Viņi sēž un lasa grāmatas, bet jūs par viņiem esam aizmirsuši. Jums ir lieliska iespēja uzlabot attiecības ar viņiem," sacīja Sandra.

"Es vēlos, lai jūs visi saprastu, cik svarīgi ir palikt mājās, neriskējot ar jūsu, tuvinieku un draugu veselību un dzīvību. Sargāsim viens otru un izbaudīsim dzīvi. Priecāsimies, ka esam veseli."

Situācija Lietuvā

No 16. marta, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, Lietuvā ieviesta karantīna. Lietuvas pilsoņiem aizliegts izbraukt no valsts, izņemot ārvalstīs strādājošajiem, kā arī aizliegts iebraukt lielākajai daļai ārzemnieku. Slēgta lielākā daļa veikalu, izņemot pārtikas veikalus un aptiekas. Aizliegti visi publiskie pasākumi. Tiek ierobežota cilvēku plūsma sabiedriskajā transportā, pārtraukta starptautisko pasažieru vilcienu kustība.

Pēc jaunākajiem datiem Lietuvā ar Covid-19 inficējušies 187 cilvēki.

Kopš jaunā koronavīrusa izplatīšanās sākuma Lietuvā veiktas 2700 pārbaudes, lai noskaidrotu inficēšanos ar šo vīrusu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu