NBA superzvaigznes māte pēc inficēšanās ar Covid-19 nonākusi mākslīgajā komā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Minesotas "Timberwolves" superzvaigzne Karls Entonijs Taunss emocionālā video atklājis, ka viņa māte pēc inficēšanās ar koronavīrusu nonākusi mākslīgajā komā.

Centra spēlētājs savā "Instagram" kontā trešdienas rītā ievietoja video, kurā atklāti stāsta par savas mātes smago kondīciju pēc tam, kad viņai tika konstatēta saslimšana ar koronavīrusu.

"Šo slimību nedrīkst uztvert nenopietni. Lūdzu aizsargājiet savas ģimenes, mīļos, draugus un sevi. Piekopiet sociālo distancēšanos. Lūdzu, neuzturieties vietās, kur ir daudz cilvēku. Šī slimība ir nāvējoša," ar brīdinājumu līdzcilvēkiem nāca klajā Taunss.

Spēlētājs atklāja, ka gan viņa tēvam, gan mātei tika konstatēta saslimšana ar koronavīrusu. Taunsa tētis no slimnīcas jau esot izlaists un atrodas karantīnai, bet spēlētāja mammas stāvoklis ir ievērojami smagāks.

"Viņai nekļuva labāk. Viņas drudzis no 103 grādiem [pēc fārenheita] (39,4 pēc celsija)  ar medikamentu palīdzību nokritās tikai līdz 101,9 grādiem (38,8 pēc celsija). Naktī mammas temperatūra  atkal pacēlās. Viņa jutās ļoti slikti. Viņas plaušām nepalika labāk, klepus kļuva smagāks. Viņas stāvoklis pasliktinājās mūsu acu priekšā," teica Taunss.

Basketbolists atklāja, ka bijis brīdis, kad šķitis, ka mammas stāvoklis jau uzlabojas, bet situācija krasi pasliktinājusies.

"Viņai bija problēmas ar elpošanu. Viņai nekļuva labāk un tas viņai radīja neizpratni. Mēģināju ar viņu visu laiku komunicēt, iedrošināt mammu, lai viņa saglabā pozitīvu attieksmi," sacīja basketbolists, piebilstot, ka šobrīd komunikācija nav iespējama, jo viņa mamma ir ievietota mākslīgajā komā

Nobeigumā basketbolists atklāja, ka aizlūdzot par visiem cilvēkiem un pauda cerību, ka viņa pieredze varētu palīdzēt citiem: "Ceru, ka šis palīdzēs. Ceru, ka mans stāsts jums sniegs pareizo informāciju. Aizlūdzu par jums visiem. Dzīve manā virzienā turpina raidīt sitienus, bet ne es, ne mana ģimene negrasās padoties."

Visā NBA šobrīd ir konstatēti 14 saslimšanas gadījumi ar koronavīrusu, bet pastāv uzskats, ka šis skaits varētu būt ievērojami lielāks, jo daudzas komandas ir atteikušās testēt savus spēlētājus, lai ierobežotā skaitā esošie testi būtu pieejami personām, kurām tas nepieciešams vairāk.

Karls Entonijs Taunss pirms sezonas pārtraukšanas vidēji mačā izcēlās ar 26,5 punktiem un 10,8 bumbām zem groziem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu