"Mēs zinām, kas jūs gaida nākotnē." Rakstniece no Itālijas publisko vēstījumu Eiropas iedzīvotājiem (40)

Foto: EPA/Scanpix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Rakstniece Frančeska Melandri Covid-19 uzliesmojuma dēļ jau vairākas nedēļas atrodas Itālijā. Viņa ir uzrakstījusi vēstuli visiem Eiropas iedzīvotājiem, kurā izklāstījusi savas domas par cilvēku emocijām, kādas tās būs, viņasprāt, tuvākajās nedēļās, ziņo portāls "The Guardian".

"Es rakstu jums no Itālijas. Tas nozīmē, ka rakstu jums no nākotnes. Mēs esam tur, kur jūs visi būsiet pēc dažām dienām. Epidēmijas statistika parāda, ka mēs visi esam sasaistīti," raksta Melandri.

Itālija ir visiem priekšā pāris dienas. Gluži tāpat bija arī ar Ķīnas pilsētu Uhaņu, kura bija sākotnējais vīrusa epicentrs. "Mēs vērojam jūs gluži no tāda skatupunkta, kādā mēs bijām pirms neilga brīža. Jūs argumentējat tieši tāpat, kā to darījām mēs. Daudzi joprojām saka - tas taču ir tikai vīruss, kāpēc vajadzīga visa šī jezga?."

Rakstniece uzskata, ka cilvēki sāks ēst krietni vairāk, jo tā būs viena no pēdējām lietām, ko mājās varēs darīt.

Tāpat cilvēki meklēšot dažādas grupas sociālajos tīklos, lai uzzinātu, kā pavadīt brīvo laiku. Cilvēki tām sekos dažas dienas un tad atkal sāks tās ignorēt.

Cilvēki meklēs literatūru par apokalipsēm, bet sapratīs, ka viņus tas nemaz neinteresē. Tad cilvēki atkal ēdīs un slikti gulēs, jo nesapratīs, kas notiek ar demokrātiju.

Būs nepārtraukta sociālā dzīve, jo nemitīgi darbosies tādas vietnes kā "Skype", "Messenger", "WhatsApp" un "ZOOM".

Cilvēkiem pietrūks saskarsmes reālajā dzīvē. Apziņa, ka nav ne jausmas, kad varēsi satikt savus draugus vai ģimeni, būs mokoša.

Vecie aizvainojumu šķitīs nenozīmīgi. Cilvēki sāks komunicēt ar cilvēkiem, ar kuriem zvērēja, ka nekad vairs nerunās. Savās mājās tiks piekautas ļoti daudzas sievietes.

Tāpat visi sāks aizdomāties par tiem, kuriem nav māju, kur patverties. Cilvēki jutīsies neaizsargāti, kad dosies iepirkties pa pustukšām ielām. "Vai tas varētu būt sabiedrības sabrukums? Vai tiešām tas notiek tik ātri?"

"Visas šīs domas pazudīs, līdzko atgriezīsieties mājās un atkal sāksiet ēst. Jūs pieņemsieties svarā un meklēsiet treniņu programmas tiešsaistē," uzskata rakstniece.

"Ar draugiem un mīļotajiem cilvēkiem jūs tiksieties veikalu garajās rindās. Tas būs īss brīdis, taču to visu aizēnos sociālās distancēšanas noteikumi," raksta Melandri.

Rakstniece uzskata, šādos brīžos visbiežāk atklājas cilvēku patiesā daba un tā nav no patīkamajām.

Inteliģento cilvēku viedokļi pazudīs no mediju dienaskārtības, jo sabiedrībai tie vairs nešķitīs tik nozīmīgi. Cilvēkus, kurus agrāk nebijām ievērojuši, kļūs par mūsu sirdsdraugiem un atbalstu.

Daudzi pēc šīs masu karantīnas iesniegs šķiršanās dokumentus. No tā cietīs daudzi bērni, kuriem turpināsies attālinātās mācības.

Vecākā gadagājuma cilvēki vairs neieklausīsies citos un būs grūtības viņus noturēt mājās. Būs jāskaidro, ka, ja viņi dosies laukā, tad ir liels risks, ka viņi inficēsies un nomirs.

Cilvēkiem svarīga būs šķira, kurā viņi nonāks pandēmijas laikā. Neatkarīgi no tā, vai dzīvo privātmājā vai pārblīvētā daudzdzīvokļu namā, abas puses zaudēs darbus, vēsta rakstniece. 

"Lai gan nav zināms, kad šis viss beigsies, ir skaidrs, ka pēc tam pasaule vairs nebūs gluži tāda pati, kāda tā bija," stāsta rakstniece.

Citi raksti par situāciju Itālijā

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu