"Parādās jau iepriekš paredzētās nelabvēlīgās tendences." Uga Dumpis par Covid-19 izplatību valstī (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis piedalās preses konferencē pēc Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēdes, kurā apsprieda dienestu gatavību koronovīrusa atklāšanai un ārstēšanai Latvijā.
Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis piedalās preses konferencē pēc Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēdes, kurā apsprieda dienestu gatavību koronovīrusa atklāšanai un ārstēšanai Latvijā. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Skaitļos pat pārsteidzoši mierīga nedēļa, bet parādās jau iepriekš paredzētās nelabvēlīgās tendences, mikroblogošanas vietnē "Twitter" komentē Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis.

Viņš norāda, ka kritiski svarīgi šobrīd ir, lai slimnīcās un pansionātos visi ir maksimāli mobilizējušies un ievērojami pārkārto savu ikdienu, tostarp nevajadzīgas saskarsmes biežumu ar kolēģiem.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī slimnīcās nogādāti vēl trīs ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 sasirguši cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Patlaban ar Covid-19 stacionēta 21 persona. 18 cilvēki slimnīcā atrodas ar vidēju slimības gaitu, savukārt trīs stacionēto pacientu slimības gaita ir smaga. Trīs ar smagu slimības gaitu stacionētajiem pacientiem ir pneimonija un viņi ir skābekļa atkarīgi.

Pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 42 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 347 cilvēki. Iepriekšējā diennaktī veikti 1046 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 13 805 Covid-19 testi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu