"Mēs speciāli pērkam šķiltavas, nevis sērkociņus." Spēlējoties ar uguni, bērns Dobelē izraisījis ugunsgrēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsējs. Ilustratīvs attēls.
Ugunsdzēsējs. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Aizvakar, 31. marta vakarā, Dobelē kāda nama otrā stāva dzīvoklī izcēlās ugunsgrēks. To izraisīja bērns, kurš esot spēlējies ar šķiltavām, ziņo raidījums "Degpunktā".

"Bērns pats atzina, ka paņēmis no skapja šķiltavas, vienreiz pamēģinājis aizdedzināt, tad liesmas nodzēsis, taču tad esot aizdedzies vēlreiz, un vairs nav sanācis nodzēst," pastāstīja dzīvokļa saimnieks Elvijs.

Mājās atradās vecmamma un trīs bērni. Elvijs paskaidro, ka esošās situācijas valstī dēļ, neiet uz darbu neesot variants, jau tā esot samazinātas algas. Bērnus palūdza pieskatīt vecmammai, taču, acīmredzot, viens no viņiem pamanījies uz brīdi izkļūt no pensionāres redzesloka. 

"Mēs speciāli pērkam šķiltavas, nevis sērkociņus, lai bērni nevarētu izmantot. Laikam pienāk brīdis, kad tomēr var," ar pārdomām dalījās Elvijs.

Ģimene par ugunsdrošību tiešām domā. Dzīvoklī atradās dūmu detektors, pēc kura iedarbošanās, kaimiņi reaģējuši uz situāciju un izsaukuši ugunsdzēsējus.

"Vecmammai sākās panika. Bērnus viņa izdzina ārā, taču pašai tikt lejā palīdzēja kaimiņš," pastāstīja dzīvokļa saimnieks.

Pensionāre esot saelpojusies dūmus, tāpēc nodota mediķu aprūpē. Vienam no bērniem esot viegli apdegumi, taču Elvijs informēja, ka šobrīd bērnam nekas nekait. 

Cietusī ģimene ir pateicīga visiem kaimiņiem, kuri kritiskā brīdi sniedza palīdzību. Labus vārdus velta arī Dobeles pašvaldībai, kas ģimenei piedāvājusi pagaidu dzīvokli.

Elvija ģimenei priekšā daudz darba. Jāremontē teju visas istabas, jāpērk jaunas drēbes un gulta. Lieti noderētu arī būvmateriāli. Ģimene cer uz līdzcilvēku atbalstu. 

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu