PVO izskatīs ziņojumus par Covid-19 pacientiem, kuriem testi atkārtoti uzrādījuši pozitīvus rezultātus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules Veselības organizācija (PVO) vakar, 11. aprīlī ziņoja, ka izskatīs ziņojumus par Covid-19 pacientiem, kuriem atkārtoti konstatēts vīruss pēc negatīvu rezultātu uzrādīšanas, vēsta aģentūra "Reuters".

Piektdien Dienvidkorejas varasiestādes ziņoja par 91 pacientu, kuriem atkārtoti apstiprināts Covid-19. Valsts Slimību profilakses un kontroles centra vadītājs preses brīfingā sacīja, ka vīruss varētu būt "atkal aktivizējies", nevis pacienti atkārtoti inficējušies.

Vaicāta par ziņojumiem no Seulas, PVO aģentūrai "Reuters" atbildēja: "Mēs zinām par ziņojumiem par indivīdiem, kuriem, izmantojot PCR (polimerāzes ķēdes reakcijas) testus, tas bijis negatīvs, un tad pēc vairākām dienām tests uzrādījis pozitīvus rezultātus."

"Mēs cieši sadarbojamies ar mūsu klīniskajiem ekspertiem un smagi strādājam, lai iegūtu vēl informāciju par šiem gadījumiem. Ir svarīgi būt drošiem, ka tad, kad testēšanas paraugi tika ievākti, korekti tiek ievērotas procedūras."

PVO vadlīnijas nosaka, ka pacientu no slimnīcas var izrakstīt tad, kad ir pazuduši klīniskie simptomi un divos testos, kas veikti ari vismaz 24 stundu atšķirību, rezultāti bijuši negatīvi. 

Balstoties uz pieejamajiem pētījumiem, paiet aptuveni divas nedēļas starp slimības sākumu un simptomu izzušanu vieglos Covid-19 gadījumos, sacīja PVO.

"Mēs zinām, ka dažiem pacientiem PCR testi uzrāda pozitīvus rezultātus pēc klīnisko simptomu izzušanas, bet ir nepieciešama sistemātiska paraugu ievākšana no atlabušiem pacientiem, lai labāk saprastu, cik ilgi organisms atbrīvojas no vīrusa."

Dienvidkorejas veselības nozares amatpersonas piektdien sacīja, ka vēl nav skaidrs, kāds ir šo gadījumu iemesls, un ka notiek epidemioloģiskās izmeklēšanas.

"Tā kā Covid-19 ir jauna slimība, mums vajag vairāk epidemioloģiskus datus, lai izdarītu secinājumus par to, kā vīruss atstāj organismu," sacīja PVO.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu