Ko dupša forma var pateikt par sievietes veselību? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Dibens - ķermeņa daļa, par kuru nav pieņemts runāt, taču kuras izcelšanai vairākas pasaulē slavenas dāmas nav tērējušas ne naudu, ne pūles. Izrādās, ka šī formīgā ķermeņa daļa ir ne tikai estētiski nozīmīga, bet arī spēj šo to pateikt par mūsu veselības stāvokli, vēsta portāls "Bright Side".

Kvadrātveida forma

Šī forma liecina par vāju pēcpuses muskulatūru. "Šādiem cilvēkiem tauki atrodas pēcpuses muskulatūras augšējā pusē, tuvāk gurniem, kas arī rada "stūrainu" izskatu. Pētījumi norāda, ka tauku uzkrāšanās vidukļa rajonā palielina sirds slimību risku," minējusi ārste no Lielbritānijas, Džeina Leonarda.

Tas gan nenozīmē, ka šo formu īpašniecēm ir smagas veselības problēmas - vājo muskulatūru nostiprināt palīdzēs ikdienas vingrinājumi un diēta ar samazinātu tauku saturu.

Apaļa forma

Šī ir optimālā pēcpuses forma - tas gan neizslēdz, ka, iespējams, ir novērojama aptaukošanās, taču tā nav kritiska. Tāpat tiek uzskatīts, ka sievietēm ar šo formu ir stabilāks hormonu līmenis, kā arī noturīgāks garastāvoklis.

Apgrieztas sirds forma

"Aptaujas liecina, ka vairums sieviešu vēlas tieši šādu pēcpusi," teikusi speciāliste. Lai arī daudzas dāmas vēlētos, lai viņu pēcpuses augšējā daļa būtu šaurāka par apakšējo, līdzīgi, kā Kimai Kardašjanai, tas var norādīt uz sievišķā hormona, estrogēna, trūkumu.

Trīsstūra forma

"Šo pēcpuses formu visbiežāk var novērot dāmām gados - arī tā norāda uz estrogēna iztrūkumu. Šī hormona dēļ ķermenis sāk vairāk tauku uzkrāt nevis uz dibena, bet gan citās ķermeņa vietās, piemēram, viduklī," atklājusi Džeina Leonarda. Šīm dāmām ieteicamais rīcības plāns būtu muskulatūras stiprināšana ar vingrojumiem un tauku daudzuma regulēšana ikdienas diētā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu