Pieci rīta ieradumi, kas palīdz zaudēt lieko svaru (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Ja esat nolēmusi, ka vēlaties sākt tieviēt, kādēļ lai to nedarītu jau no nākamā rīta? Šie padomi palīdzēs ne tikai tikt galā ar liekajiem vidukļa centimetriem, bet arī uzlādēs ar enerģiju visai dienai, vēsta portāls "Good House".

Kārtīgas brokastis

Telavivas universitātes zinātnieki kādā pētījumā secinājuši, ka labākais ēšanas modelis ir tas, kurā jau no paša rīta uzņemam lielāko daļu dienai nepieciešamo kaloriju. Tas ir saistīts ar vielmaiņas ātrumu - tā visātrākā ir no rīta, savukārt, tuvojoties vakaram, tā palēninās. 

Daži uztura speciālisti uzskata, ka, nepaēdot brokastis, mūsu ķermenis ieiet "bada fāzē" un sāk uzkrāt taukus - tiesa, šim apgalvojumam ir tikpat daudz pretinieku.

Pastaiga rīta saules gaismā

Kanādas Alberta universitātes pētnieki atklājuši visai neparastu fenomenu - izrādās, ka tauku šūnas rīta saules ietekmē kļūst mazākas un ātrāk izvadās no organisma! Lai arī bieži vien nav iespējams pastaigāties apģērbā, kas ļauj apsauļot visu ķermeni, rīta pastaiga ne tikai palīdzēs "sadedzināt" kalorijas, bet arī uzlabos garastāvokli.

Glāze ūdens pēc pamošanās

Tiek uzskatīts, ka miega laikā cilvēka ķermenis zaudē aptuveni puslitru šķidruma, tādēļ glāze ūdens no rīta palīdzēs atjaunot ķermeņa rezerves. Ūdens tāpat ir būtisks gan vielmaiņas procesos, gan apetītes kontrolē.

Vingrinājumi

Lai cik arī grūti no sākuma šķiet piespiest sevi no paša rīta vingrot, tam ir vairāki būtiski ieguvumi - rīta vingrinājumi ne tikai palīdz pamosties un aktivizē smadzeņu darbību, bet arī uzlabo vielmaiņu visas dienas garumā! Pētījumi tāpat norāda, ka rīta aktivitātes mazina apetīti visas dienas garumā, kas palīdz atturēties no dažādiem našķiem un kārumiem.

Atsacīšanās no sociālajiem tīkliem

Brokastis nav īstais laiks draugu profilu aplūkošanai - šī nodarbe bieži vien izsauc stresu, ko rada hormons kortizols. Šīs hormons palēnina vielmaiņu, turklāt stresa ietekmē mēs bieži vien izvēlamies kaitīgākus pārtikas produktus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu