Covid-19 ASV štats sūdz tiesā Ķīnu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ķīniešu mediķi aizsargtērpos.
Ķīniešu mediķi aizsargtērpos. Foto: SIPA/Scanpix

Misūri štats sūdz tiesā Ķīnas valdību par koronavīrusu, vainojot valsts ierēdņus pie globālās pandēmijas, vēsta laikraksts "The Guardian".

Lietā, kuru federālajā tiesā iesniedzis štata vadošais jurists, izvirzīta apsūdzība Ķīnas ierēdņiem, ka viņi ir "atbildīgi par milzu nāvi, ciešanām un ekonomiskiem zaudējumiem, ko viņi nodarījuši pasaulei, ieskaitot Misūri iedzīvotājiem".

Eriks Šmits, štata ģenerālprokurors, rakstītā paziņojumā pauda, ka Ķīnas valdība meloja par vīrusa bīstamību un nedarīja pietiekami daudz, lai apturētu tā izplatību.

"Ķīnas vadība pasaulei meloja par Covid-19 bīstamību un lipīgumu, apklusināja trauksmes celējus un darīja maz, lai apturētu slimības izplatību," sacīja ģenerālprokurors. "Viņiem jāatbild par savu rīcību."

Nav skaidrs, kāds iespaids būs tiesas procesam, ja tāds vispār būs. ASV likumi lielākoties neļauj iesniegt prasības pret citām valstīm, atskaitot dažos izņēmuma gadījumos, sacīja Kalifornijas Universitātes profesore Čaimena Keitnere.

"No likumiskās puses problēma ir tāda, ka tas vienkārši nav iespējams," sacīja juriste.

Misūri Demokrātu partijas vadītāja Lorena Gepforda sacīja, ka prasība "triks, " ko izspēlējis republikāņu ģenerālprokurors, kuram šogad būs pār vēlēšana.

Pēc Džona Hopkinsa universitātes datiem, līdz otrdienai, 21. aprīlim, Misūri ar Covid-19 saslimuši 5963 cilvēki, bet miruši 215.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu