"Tikko vēl skraidīja, bet minūti vēlāk tēvs mēģināja atdzīvināt." NMPD aicina vecākus uzmanīt bērnus ūdenstilpņu tuvumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NMPD

Iestājoties siltākam laikam, mediķi vēršas pie sabiedrības ar aicinājumu uzmanīt bērnus, kas atrodas ūdenstilpju tuvumā, rakstīts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) "Facebook" lapā.

"Viņu atrada vecākais brālis. Mazajam zēnam pēc pāris dienām tiktu svinēta trīs gadu dzimšanas diena, taču nu, klausot dispečera norādēm, viņu centās atdzīvināt tēvs. Viss notika acumirklī, pirms brīža puika bija te, bet tad jau dīķī un vairs neelpoja. Uz notikumu vietu atsteidzās divas mediķu brigādes, tostarp arī ārstu speciālistu brigāde, kura uz izsaukumiem dodas vien īpaši kritiskās situācijās. Vairāk nekā stundu mediķi veica reanimācijas pasākumus, ilgstoši un neatlaidīgi, mēģinot atkal un atkal atgriezt mazajā ķermenītī dzīvību, taču viss velti – viņa dzīvību glābt vairs nevarēja," rakstīts paziņojumā.

"Pagāja vien dažas dienas, un atkal nokļuvām izsaukumā, kur viss notika pēc līdzīga scenārija. Atkal dīķis, trīs gadus vecs bērns un traģēdija, ko piedzīvo vēl viena ģimene," raksta NMPD.

NMPD uzsver, ka mediķiem pēc šādiem izsaukumiem sāp sirds. Par to, ka tā notiks un par to, ka neizdodas glābt.

"Tieši tāpēc mēs lūdzam – mīļie vecāki, neatstājiet bērnus bez uzraudzības ūdenstilpņu tuvumā. Šķietami var likties, ka visbiežāk bērni noslīkst pludmalēs, pakļūstot zem viļņiem, bet statistika rāda - tas notiek tieši piemājas dīķos, brīdī, kad uz īsu mirkli ir novērsts skats no bērna," aicināja NMPD.

Ko Tu šobrīd jau vari darīt, lai izvairītos no nelaimes?

1. Ja iespējams, neveido ūdenstilpnes tuvu mājām, ja ir mazi bērni;

2. Nožogo ūdenstilpnes, lai bērns viens pats brīvi nevar piekļūt;

3. Nenolaid no savām atvasēm acis ne uz sekundi, jo pat mirklis var kļūt liktenīgs;

4. Ja vienuviet esat vairāki pieaugušie, vienojieties, kurš konkrētajā brīdī uzmanīs, lai pats mazākais, izpētot pasauli, nenonāk nelaimē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu