"Viņš ir nesavaldīgs idiots." Bertāna bijušais treneris velta skarbu kritiku Donaldam Trampam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gregs Popovičs
Gregs Popovičs Foto: AP/Scanpix

Ar komentāriem par notiekošo ASV ir nācis klajā leģendārais Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs, kurš nepakautrējās ļoti asus vārdus veltīt arī Donalda Trampa virzienā.

Sarunā ar žurnālu "The Nation" Popovičs atklāja, ka, viņaprāt, valstij laikos, kad daudzās pilsētās notiek masīvi protesti, ir nepieciešama saprotoša līdera roka. Donaldu Trampu Popovičs par tādu neuzskata.

"Mani visvairāk satrauc tas, ka jau iepriekš esam redzējuši rasismu un vardarbību policijas izpildījumā, bet nekas nav mainījies. Tāpēc šie protesti arī ir tik postoši. Bez kārtīga līdera un izpratnes par problēmu nekas arī nemainīsies," skaidroja Popovičs.

"Spurs" leģenda turpinājumā ķērās pie tiešas Trampa kritizēšanas: "Ja Trampam būtu smadzenes, pat, ja tās būtu 99% ciniskas, viņš nāktu klajā ar kādu paziņojumu, kas apvieno cilvēkus. Bet viņam nerūp cilvēku apvienošana. Viss ir tikai par un ap viņu. Viņš nekad nedomā par kopējo labu, un tā tas ir bijis vienmēr."

"Mums ir līderis, kurš nespēj pateikt: "Melnādaino cilvēku dzīvības ir svarīgas." Tāpēc viņš slēpjas Baltā nama pagrabā. Viņš ir gļēvulis, kurš rada problēmsituāciju un aizbēg no tās kā pamatskolnieks. Patiesībā, vislabāk ir viņu ignorēt. Viņš nespēs uzlabot situāciju, jo viņš ir nesavaldīgs idiots," Trampam "bez cimdiem" turpināja uzbrukt Popovičs.

Nobeigumā slavenais treneris uzsvēra, ka protesti patiesi ir vajadzīgi, bet tiem būtu jānotiek citā formātā: "Protesti ir nepieciešami, bet to organizācijai ir jābūt labākai. Kad Martins Luters Kings organizēja protestus, tu zināji, kad un kur ir jābūt un, kad ir jāatgriežas nākamajā dienā. Bet protests, kurā cilvēki vienkārši sanāk kopā un katrs dara pa savam vienkārši nestrādā."

71 gadu vecais Popovičs pie "Spurs" komandas stūres ir jau kopš 1996. gada. Šajā laikā slavenais speciālists ir izcīnījis piecus čempiona titulus, kā arī trīs reizes nosaukts par gada labāko treneri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu