"Bez smaida nekur." Pasaules apceļotājs Bardelis atklāj, kā izdevies pielāgoties dzīvei uz sauszemes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Bored of borders

Pasaules apceļotājs Kārlis Bardelis ir "ļoti priecīgs gan pie visiem paciemoties, gan mājās atbraukt", vīrietis trešdien, 29. jūlijā, sacīja TV3 raidījumā "900 sekundes".

Jau intervijas sākumā vīrietis sacīja, ka "bez smaida nekur". Vaicāts, vai okeānā viņš bieži smaidīja, Bardelis sacīja, ka "jā, un citreiz pie sevis arī smējos par kaut ko. Kaut ko aizdomājos, kaut ko uzdziedāju, tā, lai līksmāk pašam."

Uz jautājumu, vai viņš vēlās atgriezties okeānā vai arī no tā atpūsties nedaudz, Bardelis sacīja, ka cenšas fokusēties uz to, kur viņš atrodas tagad.

"Ja mēs dzīvojam pagātnē vai nākotnē, tad mēs neesam tur, kur esam tajā brīdī," viņš teica. "Protams, atmiņas ir skaistas, un ir tik daudz ideju un plānu nākotnei, bet, ja neesam šeit un tagad, kaut kas tiek palaists garām."

Intervijā Bardelis bija paņēmis kādu sirds formas akmeni, kurš viņam iekritis acīs vēl tad, kad viņš "vēl nebija sācis vākt akmeņus", jo laivā svarīgs "katrs grams". Taču viņš aizdomājies par to, kad pēdējo reizi redzējis šādas formas akmeni, tādēļ nolēmis to paņemt.

Tikai tagad viņš sapratis, kādēļ tā darījis. "Es dzirdēju ziņu par Bridžeru, sešgadīgu puisīti no Amerikas, kurš izglāba savu māsiņu no suņa uzbrukuma," skaidroja Bardelis un piebilda, ka sācis sekot zēna vecāku "Instagram" kontiem. "Viņi tieši publicēja, ka Bridžers ir liels zinātnes fans, tieši ģeoloģijas un akmeņu fans. Viņam pašam ir sava akmeņu kolekcija."

Bardelis savos sociālajos tīklos publicējis attēlu ar neparastās formas akmeni un jautājumu, kā to varētu nosaukt un kam sekotāji to gribētu uzdāvināt. Viņš nolēmis, ka pats to vēlas saukt par "drošsirdi" un uzdāvināt Bridžeram.

Runājot par to, kā viņam izdevies pielāgoties dzīvei uz sauszemes, Bardelis sacīja, ka nu jau spēj nogulēt visu nakti nemostoties. Okeānā viņš modies aptuveni ik pēc pusotras stundas.

Viņš arī sacīja, ka ir labi būt atpakaļ un ka "Latvija ir tik skaista".

"Es izbaudu to zaļumu, kāds ir, jo tā ir mana mīļākā krāsa," teica Bardelis.

Jau vēstīts, ka pasaules apceļotājs Kārlis Bardelis Latvijā atgriezās jūlija sākumā. Bardelis ceļojot pavadīja vairāk nekā divus gadus, airu laivā šķērsojis Kluso okeānu virzienā no Dienvidamerikas uz Āziju. Izmantojot tikai savu muskuļu spēku, Kārlis ir pievarējis 26 000 kilometru.

Video: "900 sekundes" intervija ar Kārli Bardeli

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu