Kulinārijas horoskops septembrim: ieteicamie ēdieni katrai Zodiaka zīmei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Neļausimies rudens nogurumam! Portāls "DomashnyOchag" piedāvā iepazīties ar produktiem, kas mūs uzmundrinās septembrī. Katrai Zodiaka zīmei ir savs padoms.

Auns

Auns pēc savas būtības ir optimists, un tomēr septembrī tas nekaitēs viņa ikdienas uzturam pievienot jautru oranžu apelsīnu. Tas attiecas ne tikai uz pašu augli, bet arī par tā garšu. Jebkurā formā: svaigi spiesta sula, kokteiļi, salāti un pat kūkas, pankūkas ar miziņu. Nedēļas nogalēs. Brokastīs. Kafija ar apelsīnu (miziņu) vai tēja. Vēl labāk, augļu tējas. Ja jums nav kuņģa problēmu, tad katru rītu tukšā dūšā, pēc miega - glāze silta ūdens ar medu un citronu (vai ceturtdaļu apelsīna). Šāda C vitamīna deva uzmundrinās ikvienu.

Vērsis

Viņam reti ir slikts garastāvoklis, viņa uzmācīgais vai draudīgais izskats (īpaši ar brillēm) liek domāt, ka viņš ir aizņemts ar dažām savām domām. Šīs Zodiaka zīmes draugs septembrī ir burkāni, kas ir bagāti ar lielu daudzumu beta-karotīna. Starp citu, tas ir labs acīm, jo ​​Vērsim ir šis "vājais punkts". Svaigi spiesta sula ar krējumu, kokteiļi, glazēti burkāni ar medu, burkānu pikanta zupa, burkāni, kas cepti ar riekstiem, korejiešu gaumē, biezeņa zupa - ir daudz iespēju.

Dvīņi

Estēti pārtikā. Viņi ēdīs visu, galvenais ir to skaisti pasniegt. Septembrī Dvīņiem ieteicams ēst aprikozes. Protams, nevis pret alerģijām, bet gan ēst no sirds. Kālijs, kas tajās atrodas lielos daudzumos, labi ietekmē sirds un asinsvadu un nervu sistēmu darbu. Tava sirds tev pateiksies. Kas vēl priecēs Dvīņus, ir aprikožu kompots no bērnības: aprikožu ievārījums ar kodoliem, pildītas aprikozes, pīle ar aprikozēm un daudz kas cits garšīgs.

Vēzis

Ļoti ērta Zodiaka zīme - ēd to, ko viņiem dod. Tajā pašā laikā viss tiek sālīts, piparots un nav pilnīgs bez majonēzes un kečupa. Mīl dažādas neparastas mērces, dažāda veida etiķi. Vēža izvēlni ir vērts dažādot septembrī, pievienojot tam apelsīnu papriku. Salīdzinot ar citu krāsu pipariem, tajā ir ievērojami lielāks kālija, fosfora un rutīna saturs, kas ir labs nierēm un muskuļiem. Nomazgāti, mizoti pipari ir lieliski piemēroti uzkodām pirms vakariņām vai pasniegti jogurta mērci. 

Lauva

Lauvas ir gardēži. Viņiem ir ne tikai skaisti jāizskatās, bet arī jāpārsteidz ar izsmalcinātu garšu. Šī Zodiaka zīme papildus neizsīkstošajai vitalitātei un fiziskajam spēkam ir apveltīta ar patiesi neticamu spēju sevi dziedināt. Tomēr, tāpat kā katram cilvēkam, arī Lauvai ir vāja vieta (bez iedomības). Sirds: stenokardija, ateroskleroze, tahikardija. Lai izvairītos no nelaimēm, ārsti iesaka dzert pēc iespējas vairāk ūdens, augļu dzērienus un svaigi spiestas sulas. Minimāls cukura daudzums. Labs smiltsērkšķis svaigs, saspiests ar cukuru vai, ja jūs kaut ko gatavojat ar to: ķirbju ievārījums ar smiltsērkšķu un apelsīnu, karsti ēdieni ar mērci no šīs ogas un visu veidu deserti ar cukura aizstājējiem vai ar nelielu tā daudzumu.

Jaunava

Pat pie saspringta dzīves ritma Jaunavas saglabā uztveres skaidrību un labu atmiņu, spēju koncentrēties un biznesa komunikāciju. Tāpēc veselības prognoze Jaunavām kritienam garīgā aspektā ir vislabvēlīgākā. Vienkārši nemēģiniet kompensēt nervu pārslodzi un neveiksmes darbā, ēdot, it īpaši saldumus. Tāpēc Jaunavām vajadzētu atteikties no cukura lielos daudzumos un visu mēnesi palutināt sevi ar savu iecienīto produktu jebkurā no tā variācijām - sēnēm.

 Turklāt, ja jūs sekojat skaitlim, tad sēnes ir no tiem produktiem, par kuriem tiek teikts, ka tiem ir negatīvs kaloriju saturs.

Papildus tam, gailenes ir patīkamas acīm un noderīgas (tās satur lielu daudzumu vitamīnu B6, D, C, B9, folijskābes un vara, kas veicina hemoglobīna veidošanos).

Svari

Šī zodiaka zīme mīl gaļu, bet neuztraucas septembrī ēst sezonas augļus un dārzeņus. Jebkurs sautējums, dārzeņu pankūkas. Svaru lielākais draugs septembrī ir ķirbis, tā eļļa un sēklas. To var ēst katru dienu. Ķirbis ir labs aknām jebkurā formā. Ko no tā gatavot? Risotto ar desām un ķirbi, fusilli ar ķirbi un pesto, ķirbju zupas. Eļļu un sēklas var pievienot salātiem, un svaigi vārītus jaunus kartupeļus var ieliet arī ar eļļu. To var arī nomizot, sagriezt kubiņos un ziemai sasaldēt saldētavā. Otrā iespēja: uzglabāt ledusskapī vai tumsā un atdzesēt kopumā, periodiski apgriežot to tā, lai neveidotos iespiedumi. 

Skorpions

Skorpions var visu. Vismaz viņš tā domā. Jo īpaši šī Zodiaka zīme mīl spilgtu virtuvi, neparastu. Mīl garšvielas un īpaši mīl "kaut ko karstāku". Tas ir labi, jo Skorpiona septembra produkts ir kurkuma. Vai zinājāt, ka kurkuma ir ingvera veids? Ļoti veselīga garšviela, tā satur daudz vitamīnu un minerālvielu. Tas piešķir ēdienam garšīgi pikantu garšu. Vai jūs kādreiz esat pievienojis šo garšvielu saviem ēdieniem? Pamēģiniet. Šeit ir tikai dažas iespējas: gurķu salāti ar kurkumu, sildošs dzēriens ar pienu, ābolu pīrāgs, vistas gaļa, visu veidu bārbekjū marinādes.

Strēlnieks

Šī Zodiaka zīme, pārsteidzoši visiem, mīl labību, kā arī pākšaugus. Visizdevīgākais septembrī ir apelsīnu (dažreiz tos sauc arī par sarkanajiem) lēcās. Nav svarīgi, kādā formā. Lēcas tiek pastāvīgi izmantotas Āzijas virtuvē. Tam ir pikants aromāts un tas tiek pievienots Indijas ēdieniem. Šķiedrvielu pārpilnība lēcās izraisa zarnu aktīvu saraušanos. Pateicoties palielinātajai peristaltikai, ir iespējams tikt galā ar aizcietējumiem. Produkts nesatur taukus, to var lietot cilvēki ar lieko svaru, savukārt ogļhidrāti satur ilgstošu sāta sajūtu. Siltie franču salāti ar lēcām, nikožu, pikantu zupu, lēcu kotletēm.

Mežāzis

Mežāži - jūs neatradīsit loģiskāku Zodiaka zīmi. Tomēr arī konservatīvāku ne. Tas attiecas arī uz ēdienu: ir ļoti grūti panākt, lai Mežāzis izmēģinātu kaut ko jaunu. Tomēr mēs riskēsim. Melone "Princess Mary" ir ārēji pelēkzaļā krāsā, iekšpusē - oranža. Tās garša ir salda un tai ir spilgta muskatrieksta smarža. Satur lielu daudzumu provitamīna A, kas palīdz ķermenim palikt jaunam. Melone nav jāēd sākotnējā formā. Ir daudz receptes, kur tās pikantā garša ir noderīga. Nepalaid garām sezonu: pamēģiniett ir arī marinētu meloņu uzkodas, melones salāti un pat bekona zupa.

Ūdensvīrs

Astrologi uzskata, ka tie ir laipni un gaiši cilvēki. Viņi mīl visu jauno, viņi dievina eksotiskas lietas. Tāpēc Ūdensvīriem septembris ir eksotikas mēnesis. Visā, arī pārtikā. Ēdiet eksotiskus augļus un saņemiet enerģiju. Papaiju ir vērts izmēģināt, ja jūs to vēl neesat ēdis. Papaija ir bagāta ar vitamīniem un uzturvielām, vienlaikus ir mazkaloriju auglis un pazīstama ar augstu dabisko antioksidantu saturu. Garša un aromāts ir atkarīgs no augļa gatavības pakāpes: mīkstums var atgādināt meloni, vārītu burkānu vai ķirbi. Labāk ir ēst papaiju svaigā veidā, taču ir vērts izmēģināt vienu recepti - miežu kotletes. Ļoti garšīgs ēdiens ar neparastu augļu piedevu. Varat arī izmēģināt garšīgu papaijas pīrāgu, pievienot to tomātu salātiem vai pagatavot banānu un papaijas pudiņu.

Zivis

Selektīvs ēdienā. Viņa garastāvoklis neatkarīgi no gadalaika ir normāls. Visbiežāk šīs Zodiaka zīmes morālais stāvoklis ir saistīts ar dažādiem dziedzeru darbības traucējumiem, visbiežāk - ar vairogdziedzeri. Garšvielas, piemēram, karijs, var uzmundrināt zivis. Starp citu, vai jūs zināt, ka karijs nav viena garšviela, bet garšvielu maisījums, kura pamatā ir kurkuma sakne? Tiek uzskatīts, ka karija dzimtene ir Indija. Viss tur ir piesātināts ar šo smaržu. No tā dvēsele kļūst silta un saulaina. Jūs varat iegādāties kariju, apmeklējot tirgu vai garšvielu veikalu. Ko gatavot ar šīm garšvielām? Ir miljons receptes: vistas gaļa uz iesmiem, indiešu baklažāni, humuss, jēra gaļa, lēcas ar kartupeļiem un daudzas citas receptes.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu