KNAB sāks pārbaudi par aģitācijas aizlieguma periodā no pārdošanas neizņemtiem izdevumiem ar divu politisko spēku reklāmu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu 21. vēlēšanu iecirknis Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā.
Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu 21. vēlēšanu iecirknis Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sāks pārbaudi par to, ka šodien aģitācijas aizlieguma periodā no tirdzniecības vietām nav izņemti izdevumi, kuros uz vākiem iekļauta partijas "Jaunā Vienotība" un "Attīstībai/Par!" politiskā reklāma, noskaidroja aģentūra LETA.

Aģentūra LETA pārliecinājās, ka vairākās "Narvesen" tirdzniecības vietās šodien var iegādāties izdevniecības "Rīgas Viļņi" izdoto žurnālu "Rīgas Viļņi", kura pirmajā lapā redzama "Jaunā Vienotība" apmaksāta politiskā reklāma. "Jaunās Vienotības" apmaksāta politiskā reklāma redzama arī "Rīgas Viļņi" izdotajā laikrakstā "Laimīgajā programmā".

Savukārt minētās izdevniecības izdotajā žurnālā "Kas Jauns" pirmajā lapā redzama "Attīstībai/Par!" apmaksāta politiskā reklāma.

Tāpat aģentūra LETA pārliecinājās, ka minētie trīs izdevumi ir iegādājami vietnē "zurnali.lv".

"KNAB apstiprina, ka iestāde sāks pārbaudi par aģitācijas aizlieguma dienās tirdzniecībā esošiem trim vienas izdevniecības periodiskajiem izdevumiem, kuros, iespējams, publicēta politiskā reklāma. Kopskatā ar šo pārbaudi KNAB vērtēs arī pieejamību šos preses izdevumus iegādāties internetā," aģentūrai LETA norādīja KNAB.

Tāpat aģentūra LETA vēstīja, ka KNAB šodien sācis padziļinātu apstākļu izvērtēšanu par partijas "Saskaņa" apmaksātu politisko reklāmu krievu valodā rakstošajos izdevumos "Vesti" un "Subota", kurus šodien iespējams iegādāties dažādās tirdzniecības vietās.

Šodien iekštelpās un ārtelpās aizliegts izvietot aģitācijas materiālus, piemēram, bukletus, plakātus, uzlīmes. Tāpat ir aizliegta aģitācija televīzijā, radio un internetā, kā arī par maksu popularizēta satura izvietošana sociālajos tīklos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu