ASV stratēģiskie bumbvedēji šķērsojuši Baltijas jūras reģiona gaisa telpu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV Gaisa spēku stratēģiskais bumbvedējs "B-52 Stratofortress".
ASV Gaisa spēku stratēģiskais bumbvedējs "B-52 Stratofortress". Foto: Reuters/ScanPix

ASV Gaisa spēku stratēģiskie bumbvedēji "B-52 Stratofortress" šodien veikuši treniņlidojumus Baltijas jūras reģiona gaisa telpā, lai stiprinātu savstarpējo sadarbību ar citu NATO dalībvalstu iznīcinātājiem un degvielas uzpildes lidmašīnām, aģentūru LETA informēja Latvijas Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Treniņlidojumos Latvijas gaisa telpā iesaistīti arī Itālijas un Vācijas gaisa spēku iznīcinātāji "Eurofighter", kas šobrīd rotācijas kārtībā veic patrulēšanas misiju NATO Baltijas valstu gaisa telpā.

Sniedzot atbalstu stratēģiskajiem treniņlidojumiem, degvielas uzpildi gaisā nodrošināja degvielas uzpildes lidmašīna "KC-135", kas izvietota gaisa spēku bāzēs Lielbritānijā un Nīderlandes karalisko gaisa spēku gaisa kuģis "KDC-10".

Treniņlidojumi papildināja un tika integrēti ilgtermiņā plānotās Dānijas, Nīderlandes un Polijas Bruņoto spēku militārajās mācības.

"Pēdējā mēneša laikā mēs esam veikuši vairāk nekā 50 lidojumus kopā ar sabiedrotajiem un partneriem no 30 valstīm un esam integrējuši ne tikai 100 partnervalstu gaisa kuģus, bet arī ASV aviācijas bāzes kuģi "Rūzvelts", veicot misijas Ziemeļjūras, Baltijas, Barenca, Melnās jūras, Vidusjūras austrumu un Adrijas jūras reģionos, " norādījis ASV Gaisa spēku komandieris Eiropā un Āfrikā ģenerālis Džefs Harrigians.

"Lieliski, kā šī ir tikai neliela daļa mūsu kaujas spējām, kas apliecina mūsu kopīgo spēju - atturēt un aizstāvēt," uzsvēris ģenerālis.

Regulāras kopīgas mācības un treniņi ar sabiedrotajiem ir stūrakmens ASV spēku Eiropā ilgtermiņa ieguldījumam globālajā drošībā un stabilitātē, uzsver Aizsardzības ministrija. ASV spēki Eiropā norāda, ka neraugoties uz Covid-19 radītajiem izaicinājumiem, ASV bruņotie spēki ir pilnībā gatavi veikt jebkuru uzdevumu, vienlaikus stiprinot sadarbību ar sabiedrotajiem un partnervalstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu