VIDEO Ilgi gaidītajā "UFC 253" ar dominējošu uzvaru titulu aizstāv Adesanja; par čempionu kļūst arī Blakovičs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izraels Adesanja
Izraels Adesanja Foto: Reuters/ScanPix

Svētdienas rītā "UFC 253" cīņu šova ietvaros savu vidējā svara čempiona titulu pret Paulo Koštu aizstāvēja Izraels Adesanja, kurš cīņu uzvarēja ar tehnisko nokautu. Pirms tam par čempionu 93 kilogramu divīzijā kļuva arī polis Jans Blakovičs.

Ilgi gaidītā cīņu šova galvenie dueļi (main card) iesākās ar divām 15 minūšu kaujām. Vispirms 65,8 kilogramu divīzijā tikās Hakīms Davodu un Zubaira Tuhugovs. Šajā duelī tiesneši uzvaru atdeva Davodu.

Pēc tam oktagonā devās dāmas. 61,2 kilogramu divīzijā sacentās Ketlena Veira un Sidžara Jūbenksa. Kā jau minēts, arī šajā duelī uzvarētāju noteica tiesneši, uzvaru atdodot Veirai.

Cīnu šova turpinājumā sekoja duelis, kurā beigu signāls netika sagaidīts. 56,7 kilogramu divīzijā sacentās Kais Kara-Franss un Brendons Rojvals. Otrā raunda izskaņā cīņu parterī mēģināja novest Franss, kas viņam arī izdevās, bet rezultāts bija neveiksmīgs - Rojvals saslēdza ciešu giljotīnas paņēmienu un cīņa bija galā.

Uz reiz pēc tam oktagonā bija vērojama pirmā no vakara divām čempiona titula cīņām. Dominiks Reijess un Jans Blakovičs sacentās par vakanto titulu svara kategorijā līdz 93 kilogramiem.

Pirmā raunda sākumā ar spērieniem pa pretinieka korpusu un kājām uzbruka Reijess, bet jau pirmajā minūtē Reijesam izdevās trāpīt precīzu sitienu kombināciju, bet Blakovičs no tā sevišķi necieta. Turpinājumā Reijess turpināja uzbrukt ar spērieniem, kamēr Blakovičs vairāk tikai aizsargājās. Tomēr raunda izskaņā polis nedaudz aktivizējās un trāpīja vairākus spēcīgus sitienus. Kopumā abi cīkstoņi aizvadīja visai pasīvu raundu.

Pirms cīņas ilggadējais šīs divīzijas čempions Džons Džouns savā "Twitter" kontā rakstīja: "Dīvaini, vai ne?"

Atgriežoties pie cīņas, Reijess otrajā raundā izgāja ar milzu apsārtumu uz labā sāna, ko izraisīja spēcīgs Blakoviča spēriens. Arī šajā raundā Blakovičs pretiniekam piedāvāja cīņu no pirmā numura pozīcijas, sagaidot Reijesa uzbrukumus un atbildot ar bīstamām kombinācijām. Otrajā piecminūtē abi cīkstoņi darbojās visai aktīvi, līdz raunda beigās aktivizējās Blakovičs, kā rezultātā beigu zvanu nesagaidīja Reijess...

Amerikānis pieļāva kļūdu, iesaistoties aktīvā sitienu apmaiņā. Pēc vairākām "apēstām" brutālām sitienu kombinācijām kājas "pazaudēja" Reijess, kā rezultātā Blakovičam tikai atlika ar sitieniem pa guļošo pretinieku pārliecināt tiesnesi par cīņas pārtraukšanu. 

Kopš 2011. gada UFC 93 kilogramu divīzijā čempiona jostu ir turējuši tikai divi vīri Džons Džounss un Daniels Kormjē. Tagad viņiem ir pievienojies arī Jans Blakovičs!

Vakara turpinājumā oktagonā devās Izraels Adesanja, lai aizstāvētu savu vidējās svara kategorijas jostu pret Paulo Koštu. Šoreiz gan Adesanja izvēlējās oktagonā iziet bez sevišķa šova.

Ilgi gaidītās cīņas pirmajā raundā varēja redzēt, ka vīri ir saprot pretinieka spēju cīņu pabeigt jebkurā mirklī. Tajā pašā laikā abi cīkstoņi raunda vidū vienkārši nostājās oktagona vidū lai pretinieku kaitinātu. Pirmajā piecminūtē noteikti aktīvāks bija Adesanja, kurš pretiniekam pamatā uzbruka tikai ar spērieniem un daudz kustējās. Visa raunda garumā Koštam neizdevās nogriezt oktagonu un tikai beigās brazīlietis ar pretinieku saķērās klinčā, bet daudz laika vairs nebija atlicis. Raunda izskaņā Koštas kreisā, priekšējā kāja bija jau ievērojami apsārtusi. 

Otrā raunda sākumā cīņā turpinājās pēc iesāktā scenārija -  Adesanja turpināja demonstrēt savu augstākā līmeņa kikboksu, kamēr Koštas sitieni līdz mērķim netika, jo lieliski turpināja kustēties. 

Raunda turpinājumā Adesanja lieliski turpināja turēt distanci un arī epizodēs, kad Koštam izdevās tikt tuvumā, čempions atbildēja ar asām un precīzām sitienu kombinācijām. Vienā šādā epizodē Koštam izdevās izglābties, bet nākamais mēģinājums uzbrukt atkal tika sagaidīts ar zibenīgu un precīzu kombināciju no Adesanjas un šoreiz Košta cīņu nespēja turpināt. Ja cīņa nebūtu beigusies šajā brīdī, tās turpinājumā nopietni, visticamāk, ļoti smagi būtu cietusi Koštas kreisā kāja, jo brazīlietis Adesanjas spērienus nepiesedza.

Lai gan cīņa beidzās minūti un vienu sekundi pirms otrā raunda beigām, vismaz šodien bija redzams, ka Košta nav vienā līmenī ar Adesanju, kurš vidējā svara jostu aizstāvēja jau otro reizi!

Adesanjam šī bija 20. uzvara viņa karjerā. Kamēr Nigērijā dzimušais cīkstonis joprojām nav cietis zaudējumu, Koštam šī bija pirmā neveiksme 14 dueļos.

Video: Adesanjas un Koštas cīņas spilgtākie momenti

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu