Iemīļotais pašmāju gastroenterologs Danilāns inficējies ar Covid-19 un ārstējas slimnīcā (17)

Anatolijs Danilāns Foto: Jānis Škapars/TVNET
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Gastroenterologs un profesors Anatolijs Danilāns gadiem iekarojis iedzīvotāju sirdis ar ieteikumiem veselības uzturēšanai un savu pozitīvo attieksmi. Nu portālam "Apollo.lv" kļuvis zināms, ka Danilāns ārstējas no Covid-19 slimnīcā. Par to, kā viņš jūtās portālam pastāstīja viņš pats.

Profesors bilst, ka viņu moka nespēks, ik pa laikam drudzis parādās, bet viņš turoties: "Tā jau es turēšos, kur tad es likšos?"

Danilāns slimnīcā ir jau 12 dienas, bet viņš nezaudē optimismu un uzsver, ka viņš necer, bet zina, ka veselība viņam pēc šī būs uz "urrā!".

Profesors atvainojās, ka ir savārdzis un viņam šobrīd nav spēka ilgām sarunām, bet viņš novēl lasītājiem priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu, un sola pēc svētkiem atgriezties portālā "Apollo.lv" ar saviem ieteikumiem labas veselības uzturēšanai.

Šī gada pavasarī portāls "Apollo.lv" biedrības "Zikurāts" video tiešraides lekcijā vērsās pie speciālista ar jautājumu, kādas ir viņa domas par jauno koronavīrusu Covid-19. Viņš uzsvēra, ka "nemirsim mēs no koronavīrusa. Nu kāds varbūt... Kāds, kurš jau ir novārdzis".

"Cilvēce bojā no Covid-19 neaizies," uzsvēra profesors. Danilāns lekcijas vērotājus aicināja - "ēdiet, sportojiet, ejiet svaigā gaisā, smaidiet un neņems jūs koronavīruss!". 

"Es neuzskatu, ka koronavīruss pļaus visus. Nē, nepļaus! Pa kādam vārgulītim tikai, kurš jau ir dieviņam nāvi parādā!" norādīja Danilāns. "Izstrādās vakcīnu un būs viss labi. Zinātne ir tā attīstījusies, tagad vakcīnas ir labas. Būs vakcīna, varam saderēt!"

Citā lekcijā profesors aicināja sabiedrību pārlieku nebīties no Covid-19, uzsverot, ka "kā jau visi vīrusi, tā arī šis pāries". 

Danilāns pauda, ka "plaušās saskrien visi tie koronavīrusi, un pie plaušu audiem saskrien arī imūnās šūnas - neitrofilie leikocīti, monocīti un citi, un sāk tur dauzīt tos vīrusus". 

"Bet  imūnās sistēmas šūnas reizēm, īpaši neitrofilie leikocīti, ir dumjas! Viņas neredz, kur acis, kur piere. Viņas sit gan pa vīrusu, gan pa pašu plaušu audiem," atklāja speciālists.

"Mīļie, iespējams, ka daudziem cilvēkiem imūnsistēma ir pārlieku stipra, un tu, duraks, vēl dosi viņai visu ko, lai viņu pastiprinātu!" klausītājiem aizrādīja profesors, norādot, ka tas ir tikai viņa "domu grauds" un ir jāstiprina imunitāte, kamēr vēl nekas nav pierādīts.

"Tie, kas saka, ka koronavīrusa gadījumā jāēd ķiploks, ingvers, lai stiprinātu imunitāti, neko no medicīnas nesaprot. Tie ir murgi, ķiploki imūnsistēmā neko nemainīs," savu skatījumu par šo tēmu lekcijā "Zikurāts" sniedza Anatolijs Danilāns

Video: Portāla "Apollo.lv" saruna ar gastroenterologu Anatoliju Danilānu

Gastroenterologs Anatolijs Danilāns plašākai sabiedrībai pazīstams kā allaž priecīgais un humora pilnais profesors, kurš dažādu vecumu cilvēku atzinību ieguvis, stāstot par veselības saglabāšanu un uzlabošanu viegli uztveramā veidā, sniedzot praktiskus piemērus un ieteikumus.

Portāls "Apollo.lv" apkopoja rakstus ar Anatolija Danilāna ieteikumiem labai veselībai un profesora domu graudiem

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu