Perevoščikovs: Jebkādas tikšanās klātienē svētkos ir nedrošas (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs
Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs Foto: Valsts kanceleja

"Vīruss neizplatās pats par sevi - mēs to izplatām. Jebkādas tikšanās klātienē svētkos ir nedrošas," aicinot ievērot valstī noteiktos drošības pasākumus Covid-19 ierobežošanai trešdien, 23. decembrī, LTV raidījuma "Šodienas jautājums" pauda Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš uzsver, ka nevar paredzēt, vai pēc divām dienām neparādīsies simptomi, vai neesam inficējušies.

"Labākā dāvana tuviniekiem un draugiem šoreiz ir drošība un veselība, nevis mūsu klātbūtne," skaidro Perevoščikovs.

Speciālists atgādina, ka ir divas iespējas - ierobežojošie pasākumi un cilvēku līdzdalība.

"Jo lielāka cilvēku līdzdalība, jo mazāki ierobežojošie faktori nepieciešami. Vairākās Eiropas valstīs noteiktu pasākumu ievērošana sadarbībā ar sabiedrību palīdzēja samazināt slimības izplatīšanos," viņš skaidro.

Perevoščikovs turpināja, sakot, ja mobilie lietošanas dati liecina, ka cilvēku kustība nemazinās, gaidīt vēl lielāku situācijas pasliktināšanos nevajag.

"Ir jādomā, kā mazināt mobilitāti. Vīrusam ir izdevīgi, ka satiekamies. Jāmazina iespējas nodot vīrusu viens otram. Nevaram palaist slimību pašplūsmā," viņš turpina. "Pie tik liela saslimušo skaita epidemiologiem ir arvien grūtāk pārbaudīt infekcijas perēkļus un infekcijas izplatīšanos. Pozitīvo testu procents rāda, ka katrs desmitais no pārbaudītajiem uzrādījis vīrusa klātbūtni," stāsta Perevoščikovs.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu