Merzļikina un Kivlenieka pārstāvētā Kolumbusa veic izmaiņas vārtsargu sastāvā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veini Vehvilēinens
Veini Vehvilēinens Foto: www.clevelandmonsters.com

Latvijas vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" ievietojusi atteikšanās sarakstā amerikāņu ripu ķērāju Kemu Džonsonu, bet no Somijas uz kluba farmklubu Klīvlendā dodas soms Veini Vehvilēinens.

"Blue Jackets" uz sezonu noslēgusi divvirzienu līgumu ar amerikāņu ripu ķērāju Kemu Džonsonu, bet jau pirmdien viņa vārds kopā ar vēl vairākiem hokejistiem ir atteikšanās sarakstā.

Tāpat klubs ziņo, ka no Kolumbusas kluba treniņnometnes atbrīvots vēl viens latviešu konkurents kanādietis Breds Tīsens.

Savukārt no Somijas vienības Jiveskiles JYP uz "Blue Jackets" farmklubu Klīvlendas "Monsters" izsaukts Veini Vehvilēinens.

Somu NHL 2018.gada draftā Kolumbusas klubs izraudzījās sestajā kārtā ar kopējo 173.numuru.

Aizvadītajā sezonā Vehvilēinens kopā ar Kivlenieku jau sargāja "monstru" vārtus, bet šīs sezonas aizkavēšanās dēļ spēļu prakses gūšanai tika izīrēts JYP.

Iepriekšējā sezonā somu vārtsargs "Monsters" rindās 33 spēlēs vidēji mačā savos vārtos ielaida 2,76 ripas, atvairot 90,1% metienu, kā arī sakrājot trīs "sausās" spēles.

Šosezon Somijā vārtsargs 13 mačos ielaida vidēji 3,18 ripas savos vārtos, kā arī atvairīja 89,6% metienu.

Salīdzinājumam Kivlenieks Klīvlendas vienības vārtos pagājušajā sezonā stājās 20 mačos, vidēji spēlē savos vārtos ielaižot 2,96 ripas un atvairot 90,4% metienu, kā arī vienu maču nostāvot "sausā".

Viņa kontā arī debija un sešas spēles NHL, kurās savos vārtos mačā ielaistas vidēji 2,95 ripas, bet atvairīti 89,8% metienu.

"Blue Jackets" treniņnometnē šobrīd ir komandas vadošie vārtsargi Merzļikins un soms Jonass Korpisalo, kā arī Kivlenieks.

Tāpat klubs pirmdien ziņo, ka savainoto spēlētāju sarakstā iekļauts zviedru uzbrucējs Guss Nīkvists, kurš laukumā pēc pleca operācijas 3.novembrī atgriezīsies pēc pieciem - sešiem mēnešiem.

NHL jaunā sezona sāksies 13.janvārī, komandām regulārajā čempionātā aizvadot 56 mačus tikai savu divīziju ietvaros.

Lai ierobežotu komandu ceļošanu un nešķērsotu Kanādas robežu, vienības četrās divīzijās sadalītas pēc reģionālā principa. "Blue Jackets" regulārajā čempionātā aizvadīs spēles ar Karolīnas "Hurricanes", Čikāgas "Blackhawks", Dalasas "Stars", Detroitas "Red Wings", Floridas "Panthers", Nešvilas "Predators" un Tampabejas "Lightning" komandām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu