Tramps pametis Balto namu un atstājis Baidenam vēstuli (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Donalds Tramps trešdien, 20. janvārī, pēdējo reizi pameta Balto namu, būdams ASV prezidenta statusā, ziņo ASV raidsabiedrība CNN.

Tramps kopā ar savu sievu Melāniju helikopterā devās prom no Baltā nama uz netālu no Vašingtonas esošo gaisa spēku bāzi. 

Tur Tramps teiks savu pēdējo uzrunu, bet pēc tam viņš dosies pēdējā lidojumā ar prezidenta lidmašīnu "Air Force One" uz savu rezidenci Floridā. 

Īsā uzrunā žurnālistiem Tramps atzina, ka Baltajā namā aizvadītais laiks bijuši "četri aizraujoši gadi" un "pagodinājums visam mūžam".

"Vēlos tikai pateikt uzredzēšanos," piebilda prezidents.

Ievērojot tradīciju, Tramps, pametot Balto namu, atstājis vēstuli savam sekotājam prezidenta amatā Džo Baidenam, trešdien paziņojis Trampa preses pārstāvis.

Tramps, kurš attiecies atzīt savu sakāvi prezidenta vēlēšanās, tā arī nav apsveicis Baidenu ar uzvaru.

Eksprezidents Baraks Obama, atstājot Balto namu, vēstulē Trampam pirms četriem gadiem norādīja, ka viņi tikai uz laiku ieņem šo amatu.

"Tas padara mūs par to demokrātisko institūciju un tradīciju sargiem (..), kuru dēļ mūsu senči cīnījās un lēja asinis," rakstīja Obama, piebilstot, ka viņu pienākums ir atstāt šos demokrātijas instrumentus vismaz tikpat stiprus, cik tie bija saņemšanas brīdī.

Pēc dažām stundām par 46. ASV prezidentu tiks inaugurēts Džo Baidens.

Tramps ir pirmais ASV prezidents pēdējo 150 gadu laikā, kas, atstājot amatu, nepiedalās sava pēcteča inaugurācijas ceremonijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu